Valtio ja yritykset niukkina - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VTT lomauttaa 100 rahoituksen pudottua

Julkaistu: 14.5.2003 12:29

Valtion teknillinen tutkimuskeskus, VTT lomauttaa korkeintaan 100 henkilöä sekä valtion budjettirahoituksen että yritysten tilausten pudottua taloustaantuman jatkuessa. Lomautukset kestävät kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen ja ne toteutetaan ensi syksyn aikana.

VTT:n viestintäjohtajan, Olli Ernvallin mukaan VTT mukauttaa toimintaansa taloudellisen tilanteen mukaan, johon vaikuttavat sekä valtion budjetista tuleva perusrahoitus, joka on noin 30 prosenttia VTT:n budjetista että loppuosa, joka tulee elinkeinoelämän julkisyhteisöjen ja muiden asiakkaiden toimeksiantoina tai kilpailtuina hankkeina.

Nyt molemmat tahot ovat kitsastelleet rahoituksen myöntämisessä tai tilausten tekemisessä.

Vuosikymmen sitten viimeksi

Ernvall kuitenkin korjaa julkisuudessa olleet väitteet, että lomautukset ja yt-neuvottelut olisivat ainutlaatuisia VTT:n 60-vuotisen historian aikana. Hänen mukaansa keskus kävi läpi saman prosesessin muun muassa vuosina 1993-94.

Lomautukset kohdentuvat VTT:n Jyväskylän, Tampereen, Espoon ja Vantaan Prosessit-yksiköihin, joiden palveluksessa on noin 600 työntekijää. Lisäksi VTT neuvottelee 60-70 työntekijän irtisanomisista Rakennustekniikka- sekäTuotteet ja Tuotanto -yksiköistä.

- Toivotaan että talous lähtee nousuun ja maan teknologia-t&k -resurssointi saadaan kuntoon, Ernvall korostaa.

Tuoreimmat osastosta