Kausivaihtelu heiluttaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Wulff kasvatti Belttonin vaihtoa, tulos hiipui

Julkaistu: 13.5.2003 9:57

Muun muassa ergonomiatuotteita ja liikelahjoja tarjoavan Beltton-Yhtiöt Oyj:n liikevaihto tammi-maaliskuussa kasvoi edellisvuodesta 66,7 prosenttia 16,1 miljoonaan euroon Wulff Oy:n oston ansiosta, mutta liikevoitto supistui 1,5 miljoonaan edellisvuoden 1,56 miljoonasta eurosta.

Tammi-maaliskuun voitto laski edellisvuodesta noin 18 prosenttia 0,95 miljoonaan euroon, kun vuosi aiemmin voittoa syntyi 1,16 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos laski 0,15 euroon viime vuoden 0,18 eurosta.

Beltton ilmoitti, että Wulffin haltuunotto on edennyt suunnitellusti, ja sen vaikutus jo Belttonin ensimmäisen vartin tulokseen on ollut positiivinen.

Liikelahjat notkahtivat

Yhtiön liikevaihto kasvoi atk-oheistuotteissa, toimistotuotteissa ja ergonomiatuotteissa, mutta yritysimagotuotteisiin kuuluvien liike- ja mainoslahjatuotteiden liikevaihto laski. Yhtiö kuitenkin huomautti yksikön myynnin painottuvan toiseen ja neljänteen vuosineljännekseen.

Beltton pitää näkymiään kuluvana vuonna myönteisinä, vaikka markkinat ovat haastavat. Se odottaa kasvua etenkin atk-oheis- ja toimistotuotteiden tuoteryhmissä.

Beltton tavoittelee vuosittain 25-40 prosentin liikevaihdon kasvua, ja uskoo edelleen ylittävänsä tämän tason kuluvana vuonna. Se arvioi myös liikevoittonsa pääsevän takaisin kasvuun. Yhtiö ilmoittaa olevansa valmis myös yritysostoihin.