Kahdeksan prosenttia ylöspäin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tieturi kasvatti käyttäjäkoulutuksen liikevaihtoa

Julkaistu: 13.5.2003 9:35

Suomen suurimman tietotekniikkakouluttajan Tieturi Oyj:n kymmenen vuotta sitten aloittama käyttäjäkoulutus jatkaa kasvuaan. Käyttäjäkoulutuksen liikevaihto oli maaliskuun lopussa päättyneellä tilikaudella runsaat kolme miljoonaa euroa, kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilikauden aikana käyttäjäkoulutuksen kasvu oli voimakkainta Helsingissä, jossa liikevaihtoa kertyi 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Käyttäjäkoulutuksen osuus Tieturin koko liikevaihdosta on noin 25 prosenttia, jolloin kokonaisliikevaihto olisi jonkin verran yli 12 miljoonaa euroa..

Viime vuonna liikevaihto oli 13 miljoonaa euroa. Tieturin viime vuodelle budjetoitu liikevaihto oli viime elokuussa Talent Partners -kaupan jälkeen noin 18 miljoonaa euroa, joten tavoitteet eivät ole toteutuneet.

- Markkinaosuutemme tietotekniikan käyttäjäkoulutuksessa kasvoi päättyneellä tilikaudella arviomme mukaan noin kaksi prosenttiyksikköä ja on nyt noin 37 prosenttia, Tieturin toimitusjohtaja Veikko Kanerva sanoo.

Vuoden 2003 ensimmäisellä neljänneksellä Tieturin asiakaskohtaisten kurssien osallistujamäärä kasvoi 43 prosenttia ja julkisten kurssien 20 prosenttia vuotta aiemmasta. Kesäkuun loppuun mennessä asiakaskohtaisten kurssien osallistujamäärä kasvaa Tieturin arvion mukaan noin 50 prosenttia viime vuodesta. Yhteensä Tieturin kursseille osallistuu kevään aikana noin 5 000 henkilöä.

Suosituimmat kurssit

Suosittuja ovat erityisesti graafisten sovellusten koulutus sekä kuvankäsittely- ja pdf-kurssit. Myös Project Server 2002 -ohjelmiston käyttöönottokurssien ja projektikoulutuksen sekä Windows XP ja Office XP -siirtymäkoulutuksen suosio on nousussa. Selvä kasvutrendi on lisäksi asiakaskohtaisten englanninkielisten kurssien kysynnän lisääntyminen.

Tieturilla on käyttäjäkoulutuksessa yhteensä 25 asiantuntijaa. Helsingin lisäksi Tieturi tarjoaa käyttäjäkoulutusta myös Turussa ja Tampereella.

Tuoreimmat osastosta