Finnet ostaa Telia Finlandin

Pitkään väännetty Telia Finlandin myynti on lopulta saatu päätökseen. Uudeksi omistajaksi on tullut maakuntien puhelinyritysten omistuksessa oleva Finnet Oy. Kaupassa Telia Finlandin gsm- ja umts-toiminnot siirtyvät Finnet Oy:n haltuun. Samalla Finnet myy Suomen 3G-osakkeensa ruotsalaiselle Tele2:lle.

12.5.2003 13:48

Risto Siivolan, Finnetin hallituksen puheenjohtajan mukaan Telia Finlandin ja DNA;n verkkojen ja toimintojen yhdistäminen synnyttää Suomen matkapuhelinmarkkinoille nykyistä aidomman kilpailutilanteen kun kahden suuren asemesta kilpailussa on mukana kome saman kokoluokan yritystä.

Myyjä, TeliaSonera uskoo kaupan toteutuvan vuoden loppuun mennessä.

Samassa ketjukaupassa Finnetin 31 puhelinyhtiöitä ovat myyneet Suomen 3 G Oy:n osakkeensa ruotsalaiselle teleyhtiölle Tele2:lle, jolle siten siirtyy yhtiö, jolla ei ole verkkoja eikä asiakkaita, mutta jolla on 3g-toimilupa. Tele2 maksoi osakkeista 7,9 miljoonaa euroa.

Suomen 3 G Oy:n osakekaupan edellytyksenä on, että EU:n ja Suomen kilpailuviranomaiset antavat tarvittavat hyväksynnät Telian Suomen gsm- ja umts-toimintojen hankinnalle.

Kaupan jälkeen Tele2 omistaa 98,5 prosenttia Suomen 3 G Oy:n osakekannasta. Ennen kauppaa sen omistusosuus oli 27,4 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?