200301126 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jane Moilasesta TeliaSoneran brandijohtaja

Julkaistu: 8.5.2003 20:34

Teleyhtiönmarkkinointion vahvasti suomalaisissakäsissä

TeliaSonera on saamassa konsernin yhteisen brandijohtajan. Taloussanomien saamien tietojen mukaan tehtävään nimitetään johtaja Jane Moilanen, 46. Tähän saakka Moilanen on toiminut Soneran strategisesta markkinoinnista ja brandista vastaavana johtajana. TeliaSonerassa brandiin liittyviä asioita on samalla viety eteenpäin projektiluontoisesti.

Moilanen alkaa työskennellä uuden markkinointijohtajan Ilkka Wäckin kanssa, joten tulevaisuudessa TeliaSoneran markkinointi on vahvasti suomalaisissa käsissä.

Nimitys kertoouusista tuulista

Ennen Soneraan tuloaan Moilanen ehti luoda 15 vuoden uran mainostoimisto McCann Helsingissä. Osa ajasta vierähti McCann-konserniin kuuluvan Womenan johdossa.

Alusta asti TeliaSonera on pitänyt kaksi brandiaan tiukasti erossa toisistaan: Sonera toimii Suomessa ja Telia Ruotsissa.

TeliaSonera on ollut pikemminkin korporaation identiteetti kuin varsinainen brandi, eikä asiakkaiden tajuntaan iskostuvaa logoa tai slogania ole esitelty.

Moilasen nimittäminen kielii kuitenkin uusista tuulista teleyhtiössä, joskaan TeliaSonera ei tällä erää halua julkistaa suunnitelmiaan brandin tulevaisuudesta.

Tuoreimmat osastosta