200306612 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kuvaviestit paransivat Docomon tulosta

Julkaistu: 8.5.2003 19:42

Japanin suurin matkapuhelinoperaattori NTT Docomo ylsi odotettua parempaan tulokseen maaliskuussa päättyneen puolivuotiskauden aikana. Eilen julkistettujen tietojen mukaan Docomo ylsi 208 miljardin jenin eli noin puolentoista miljardin euron tulokseen.

Docomon tulos koheni sen tarjoamien kuvaviestipalvelujen ansiosta. Kuvaviestit tuottavat parempaa katetta kuin puheviestintä. Docomo arvioi uutistoimisto Bloombergin mukaan kuvaviesteistä kertyvien tulojen kasvavan tänä vuonna edelleen puheen välityksestä kertyvien tulojen supistuessa puheluhintojen laskun vuoksi.

Kolmannen polven matkapuhelinverkkonsa käyttäjämäärän Docomo arvioi yltävän puoleentoista miljoonaan tänä tilivuonna.

KDDI tekee rahaa 3G-palveluilla

Japanin toiseksi suurin teleoperaattori KDDI kertoi torstaina, että kolmannen sukupolven 3G-matkapuhelinverkoilla voi kuin voikin tehdä rahaa. Yhtiö arvioi, että sen voitto kasvaa kuluvan tilivuoden aikana 24 prosenttia 3G-palvelujen suuren suosion ansiosta.

KDDI:llä on jo 6,8 miljoonaa 3G-asiakasta, joista se on onnistunut kaappaamaan kilpailijaltaan NTT Docomolta 330 000. KDDI:n verkko ei ole niin edistyksellinen ja nopea kuin Docomon. Se ei esimerkiksi salli liikkuvan videokuvan välitystä. Kuluttajat ovat kuitenkin ihastuneet KDDI:n palveluihin, koska se toimii laajemmilla alueilla eikä kuluta kännykän akkua niin nopeasti loppuun kuin edistyneemmät verkot.

Japani on tuntuvasti Eurooppaa edellä kolmannen sukupolven kännykkäverkkojen käyttöönotossa. Japanilaiset 3G-verkot eivät kuitenkaan täytä kaikin osin Euroopan umts-verkkojen vaatimuksia.

Tuoreimmat osastosta