Ennuste: Kasvua 25% - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Innopoli auttoi Technopoliksen hyvään kasvukantaan

Korkean teknologian liiketiloja tarjoavan Technopolis Oyj:n liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 33 prosenttia 7,2 miljoonaan euroon (5,4 milj. euroa). Liikevoitto nousi kolmeen miljoonaan (2,5 milj. euroa), ja tulos ennen satunnaiseriä kahteen miljoonaan euroon (1,3 milj. euroa).

7.5.2003 8:50

Technopoliksen omavaraisuusaste oli maaliskuun lopussa 35,8 prosenttia (35,7 %). Yhtiö ilmoitti, että sen liikevaihtoon, tulokseen ja muihin tunnuslukuihin vaikutti merkittävästi Innopoli-konsernin mukaantulo tammikuussa.

Tecnhopoliksen liikevaihdosta 6,1 miljoonaa euroa (4,6 milj. euroa) oli vuokratuottoja ja 1,1 miljoonaa euroa (0,8 milj. euroa) palvelutuottoja.

Tilat täyttyvät

Yhtiö rakentaa Helsinki-Vantaan lentokentän viereen uutta, noin 8 000 bruttoneliömetrin kiinteistöyksikköä, jonka kesäkuussa valmistuvan ensimmäisen vaiheen tiloista on tällä hetkellä vuokrattu 76 prosenttia.

Tammikuussa Technopoliksen haltuun siirtyneen Innopolin käyttöaste oli maaliskuun lopussa 87,7 prosenttia. Yhtiö uskoo Innopolin käyttöasteen ja kannattavuuden paranevan loppuvuoden kuluessa lähemmäksi Technopoliksen keskimääräistä tasoa.

Technopolis arvioi huipputekniikan liiketilojen kysynnän olevan tänä vuonna tyydyttävää tasoa ja sen toimitilojen käyttöasteen säilyvän edelleen hyvänä.

Se arvioi liikevaihtonsa kasvavan edellisvuodesta 20-25 prosenttia ja nettotuloksen 25-30 prosenttia. Kuluvan vuoden tulosta rasittavat kuitenkin Innopolin hankinnasta aiheutuvat kertakulut, mutta parantavat sen kanssa löydettävät synergiaedut ja konsernireservin tuloutus.

Technopolis arvioi osakekohtaisen tuloksensa olevan tänä vuonna 0,30-0,32 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?