3i yhtenä ostajana - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Verizon myymässä Euroopan luettelobisneksen

Yhdysvaltain suurin teleoperaattori, Verizon Communications Inc. on myymässä Euroopan puhelinluetteloiden liiketoimintansa sijoittajaryhmälle, johon lehtitietojen mukaan kuuluvat sijoitusyhtiöt 3i ja amerikkalainen Veronis Suhler Stevenson LLC. Kauppahinta on noin 200 miljoonaa puntaa.

28.4.2003 8:43

Verizonilla on Euroopassa luettelotoimintaa Itävallassa ja Itä-Euroopassa. Yhtiö pisti Euroopan luettelotoiminnot myyntiin viime syksynä saadakseen pudotettua raskasta velkataakkaansa, jota oli viime vuoden lopussa noin 50 miljardia dollaria eli vajaat 20 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

3i:n ja Veronis Suhlerin kanssa ostokisaa ovat Financial Timesin mukaan käyneet myös Carlyle Group ja Apax Partners, jotka ovat jo aiemmin hankkineet hakemistobisnestä.

3i ja ja Veronis sijoittivat luettloihin aiemmin muun muassa Suomessa ja Hollannissa, ja Carlyle hankki amerikkalaisen Welsh Carson Anderson & Stowen kanssa viime vuonna amerikkalaisen Qwest Communications International Inc:n Dex-luetteloyksikön.

Verizon pitää Yhdysvaltain luettelotoimintoja ydinliiketoimintoinaan, eikä aio luopua niistä monien kilpaililijoidensa tavoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?