Lehtitiedon mukaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Virgin Mobile pyrkii yhteisyritykseen Radiolinjan kanssa

Julkaistu: 25.4.2003 11:23

Ruotsalaisen Telia AB:n Suomen matkapuhelintoimintoja ostatteleva brittiläinen Virgin Mobile Plc. on lehtitietojen mukaan pitkällä neuvotteluissaan. Jos yhtiö onnistuu ostamaan Suomen Telia Mobilen, se pyrkii perustamaan yhteisyrityksen Elisa Oyj:hin kuuluvan Radiolinja Oy:n kanssa ja vuokraamaan tämän verkkoa.

Asiasta kirjoittaa Financial Times ja viittaa artikkelinsa lähteinä lähellä kyseisiä ostoneuvotteluja oleviin tahoihin.

Osana Telia Mobilen ostoa, Virgin myisi Telian Suomen matkapuhelinverkon Radiolinjalle ja vuokraisi sen jälkeen siltä verkkokapasiteettia. Virgin noudattaisi näin vastaavaa mallia kuin se on tehnyt Isossa-Britanniassa T-Mobilen ja Yhdysvalloissa Sprint PCS:n kanssa.

Myös muun muassa Finnet Oy:hyn kuuluvan DNA Finland Oy:n, Hutchison UK:n ja Jippii Group Oyj:n on mainittu olevan kiinnostuneita Suomen Telia Mobilesta.

Viime vuosi voitollinen

Virgin Mobile teki viime tilivuonnaan operatiivista voittoa 4,8 miljoonaa puntaa eli noin 7,6 miljoonaa dollaria, kun yhtiön edellisvuoden tappio oli 47,7 miljoonaa puntaa. Myynti kasvoi 287,7 miljoonaan edellisvuoden 173,8 miljoonasta punnasta.

Voitto ennen veroja ja kertaeriä (ebitda) oli viime tilivuonna 16,1 miljoonaa puntaa, kun yhtiön aiempi ennuste oli 11,7 miljoonan punnan voitto.

Virgin Mobile onnistui hankkimaan viime vuonna noin 2,4 miljoonaa uutta matkapuhelinasiakasta, kasvua edellisvuodesta 65 prosenttia. Tämän vuoden loppuun mennessä se tavoittelee yli 3,1 miljoonaa matkapuhelinasiakasta.

Viime tilivuoden voitto oli Virgin Mobilen ensimmäinen sen historiassa sitten vuoden 1999 perustamisensa jälkeen. Virgin Mobile on brittiläisen Virgin Groupin ja saksalaisen Deutsche Telekom AG:n T-Mobile International AG:n yhteisyritys.