Markkinat eivät ehtineet mukaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VDSL Systems hakeutuu konkurssiin

Julkaistu: 25.4.2003 8:54

Nopeita laajakaistaratkaisuja kehittävä VDSL Systems Oy hakeutuu konkurssiin. Yhtiö ei onnistunut hakemaan jatkorahoitusta, eikä oma myynti vetänyt vielä tuotekehitysvaiheessa olevilla tuotteilla. Loppuvaiheessa yhtiössä työskenteli 18 henkilöä, kun enimmillään sen palveluksessa oli 75 työntekijää.

VDSL Systems perustettiin vuonna 1999, ja se keräsi toimintansa aikana riskirahaa noin 18 miljoonaa euroa UBS Capitalilta, 3i:ltä ja Kennet Venture Partnersilta.

Suurimmat sijoittajat ovat UBS ja 3i, mutta myös yhtiön perustajilla on VDSL:n omistuksesta hieman vajaa puolet.

Konkurssitilanteessa koko henkilökunta on irtisanottu kahden viikon irtisanomisajalla. Myös toimitusjohtajan ja hallituksen sidokset yritykseen lakkaavat samalla olemasta.

VDSL:n hallituksessa istuivat 3i:n puolesta Vesa Sadeharju, UBS:stä Thomas Liaudet ja Kennet Venturesista Alex King.

Yrityskauppa lähellä

VDSL Systemsille etsittiin ostajaa viimeiseen saakka, ja neuvottelut olivat lupaavassa vaiheessa. Tämän hetken vaikeilla markkinoilla ostajat olivat kuitenkin niin varovaisia, että lopullinen kaupanteko pitkittyi, ja VDSL:ltä loppui aika.

On hyvin mahdollista, että myös nykyiset omistajat olisivat tehneet yhtiöön lisäpanostuksia, jos uusi pääomistaja olisi ehtinyt hätiin.

VDSL-teknologian läpimurrosta on esitetty monia arvioita; yhden valistuneen arvion mukaan teknologia kypsyy valmiiksi tuotteiksi kahden vuoden kuluttua.

Tuoreimmat osastosta