Ensimmäinen neljännes - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Scalan liikevaihto ja tulos alaspäin

Toiminnanohjausjärjestelmiä kehittävän ja toimittavan Scala Business Solutionsin liikevaihto laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä seitsemän prosenttia ja oli 16,1 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (17,4).

23.4.2003 14:34

Scalan mukaan kokonaisliikevaihdon laskusta suurin osa aiheutui lisenssimyynnin pienenemisestä 39 prosentilla 3,5 miljoonaan dollariin. Tulot järjestelmien ylläpidosta kasvoivat sitä vastoin 15 prosentilla 8,3 miljoonaan. Konsultointitulot vähenivät odotetusti partneriverkon vahvistumisen myötä 4 prosenttia 4,2 miljoonaan dollariin.

SBS:n tammi-maaliskuun liikevoitto (EBITA) painui 380 000 dollaria miinukselle, kun vuonna 2002 ensimmäisen neljänneksen liikevoitto oli 2,3 miljoonaa dollaria voitolla. Yhtiön nettotulos, josta on vähennetty rahoituskulut, verot ja liikearvopoistot, oli -1,3 miljoonaa dollaria (+1,5 milj.)

SBS:n pääjohtajan Mike Burdettin mukaan yhtiön tulosta rasittivat maailmantalouden heikko tilanne sekä maailmanpolitiikan epävakaus alkuvuoden aikana.

- Ensimmäisen neljänneksen tulos on kaiken kaikkiaan pettymys. Alkuvuoden epävarmuus maailmalla on vaikeuttanut huomattavasti erityisesti lisenssimyyntiämme, sillä useat globaalit asiakkaat ovat siirtäneet it-investointejaan myöhemmäksi, Burdett sanoo.

Scala Business Solutions aikoo Burdettin mukaan vallitsevassa markkinatilanteessa keskittyä tiukkaan kulujen valvontaan ja liiketoiminnan tehokkuuden parantamiseen. Irtisanomisiin ja lomautuksiin yhtiön ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä, koska kulunut kvartaali oli ensimmäinen tappiollinen yli kahteen vuoteen, yrityksestä huomautetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?