Kulunvalvonnalla riittää kysyntää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Idesco kasvatti tulosta 30 prosenttia

Yleinen taloudellinen heikkous ei ole rokottanut turva-alaa yhtä voimakkaasti kuin monia muita. Oululainen Idesco Oy, joka valmistaa rfid-tekniikkaa käyttäviä seurantalaitteita, kasvatti viime vuonna tulostaan lähes 30 prosenttia edellisvuodesta. Tulos oli 4,9 milj. euron liikevaihdosta noin 15 prosenttia. Liikevaihto kasvoi kolme prosenttia.

11.4.2003 13:51

Idescon vientimarkkinat ovat pääasiassa Euroopassa. Viimeisin jälleenmyyjäsopimus solmittiin maaliskuussa puolalaisen Dyskretin kanssa. Sopimuksella Idesco vahvistaa asemaansa Keski- ja Itä-Euroopan kasvavilla markkinoilla. Dyskret kuuluu omalla markkina-alueellaan merkittävimpiin kulunvalvontajärjestelmätoimittajiin.

Tuotekehityksen osalta Idesco jatkaa Palomar-projektissa alkanutta yhteistyötä saksalaisen Atmel Germany GmbH:n kanssa. Tässä EU:n osittain tukemassa projektissa kehitettiin uudenlaista passiivista rfid-tunnistusteknologiaa.

Pitempien lukuetäisyyksien saavuttamiseksi on aiemmin tarvittu aktiivisia tunnistimia, joissa on oma virtalähde, mutta uudella passiivisella tunnistimella on saavutettu jopa 4 metrin lukuetäisyyksiä. Uusi teknologia mahdollistaa rfid-tunnistuksen käytön sellaisissakin sovelluksissa, joissa aktiiviset tunnistimet ovat osoittautuneet liian kalliiksi ratkaisuksi. Uusia sovellusalueita ovat esimerkiksi logistiikka, ajoneuvotunnistus, eläinten merkintä ja kulunvalvonta.

Idesco Oy suunnittelee, valmistuttaa ja markkinoi rfid (radio frequency identification) -teknologiaan perustuvia lukijoita, lukijamoduuleita, etäkortteja ja -tunnisteita. Yrityksen tuotteita sovelletaan laajasti ympäri maailmaa muun muassa teollisuusautomaatiossa, kulunvalvonnassa, tuotemerkinnässä, joukkoliikenteen rahastusjärjestelmissä ja räjähdyksille alttiissa ympäristöissä.

Viime vuonna Idesco lanseerasi markkinoille kulunvalvontalukijat, jotka ovat yhteensopivia monien eri korttiteknologioiden kanssa. Myös lukijoiden muotoiluun ja helppokäyttöisyyteen on panostettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?