200308729 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Entrepreneur of the Year -kilpailu

Julkaistu: 8.4.2003 18:25

Entrepreneur of the Year (EOY) on kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville yrittäjille. Tilintarkastusyhtiö Ernst & Young on järjestänyt kisaa jo vuodesta 1986 lähtien. Kansallisista voittajista valitaan lisäksi World Entrepreneur of the Year.

Kisa käydään tänä vuonna yli 30 maassa. Suomi osallistuu kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa.

Kilpailu on tarkoitettu kasvuvaiheessa oleville yrityksille, joiden pääoma on edellisenä vuonna ollut positiivinen ja jonka henkilöstömäärä on vähintään kymmenen. EOY -ehdokkaalla tulee olla huomattava omistus yrityksessä ja hänen tulee osallitua yrityksen johtamiseen.

Hakijoista noin 100 ehdokasta kutsutaan 3–4 tuntia kestävään syvähaastatteluun. Valintakriteereinä käytetään yrityksen kannattavuutta, toiminnan kehitystä, johtajuutta ja henkilöstöpolitiikkaa ja yrityksen etiikkaa ja moraalia.

Alueelliset loppukilpailut järjestetään Oulussa, Lahdessa, Turussa ja Helsingissä lokakuussa ja valtakunnallinen loppukilpailu suuren maailman tyyliin marraskuussa Finlandia-talolla. EOY:n lisäksi jaetaan yrittäjäpalkinnot kaupan, tuotannon ja palveluiden alalta sekä Young Entrepreneur of the Year -palkinto alle 35-vuotiaalle omistajayrittäjälle.

Suomen voittaja osallistuu World Entrepreneur of the Year -finaaliin Monte Carlossa kesäkuussa 2004.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa www.eoy-finland.com 19. kesäkuuta asti.

Tuoreimmat osastosta