200306230 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Maatilan poika Vieremältä

Julkaistu: 27.3.2003 17:47

Heikki Juutinen on vetänyt kymmenen viime vuotta Pellervo-Seuran omistamaa Pellervo-Instituuttia, joka on keskittynyt varsinkin yritysten hallitusten jäsenten kouluttamiseen. Instituuttiin hän siirtyi MTK:n pääsihteerin työstä.

Hän on koulutukseltaan agronomi. Lisäksi hän suorittanut muun muassa MBA-tutkinnon. Perheeseen kuuluvat lääkärivaimo ja 15-vuotias tytär. Syntyjään hän on maatilan poika Vieremältä.

Juutisen vapaa-aika kuluu varsin urheilu- ja ulkoilupainotteisesti. Hän käy kuntosalilla, hiihtää, laskettelee ja pelaa sulkapalloa. Kesät hän viettää saaristolaiselämää Nauvon saaristossa.

Päätös hakea Elintarviketeollisuusliittoon syntyi helposti sen jälkeen, kun Juutinen kuuli, että Johannes Koroma joutui eroamaan Teollisuuden ja Työnantajain (TT) toimitusjohtajan paikalta ja tilalle oli menossa Kalevi Hemilä ETL:stä.

– Mietin viikonlopun yli ja sitten otin yhteyttä ETL:n hallituksen puheenjohtaja Bertel Pauligiin. Tietysti sitä seurasi normaali hakuprosessi, Juutinen kertoo.

Hän on mielestään juuri oikeassa tehtävässä.

– Olen tavattoman innostunut tästä. Olen ikään kuin kymmenen vuotta valmistautunut juuri tätä varten. En epäröi ollenkaan, minulla on hyvä itseluottamus, Juutinen toteaa.

Tuoreimmat osastosta