2003010164 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Saksan matkapuhelintytär Debitel söi Swisscomin tuloksen

Sveitsiläisoperaattorin odotetaan ostavan Itävallan Telekomia

26.3.2003 19:34

Sveitsiläisen teleyhtiö Swisscomin tulos romahti reilut 80 prosenttia viime vuonna miltei 3,4 miljardin eurosta 560 miljoonaan euroon. Tulosta pudottivat saksalaisen matkapuhelintyttären Debitelin arvonalennukset, sillä sen arvo on heikentynyt matkapuhelinalan näkymien tasoituttua.

Debitel on Saksan kolmanneksi suurin matkapuhelinoperaattori, mutta se toimii myös esimerkiksi Ranskassa.

Swisscomin liikevaihto nousi 2,5 prosenttia lähes 10 miljardiin euroon. Tältä vuodelta yhtiö ei odota viime vuotta parempaa tulosta.

Swisscom on ollut outo lintu teleyhtiöiden joukossa, koska se ei polttanut rahaa kolmannen matkapuhelinsukupolven lisensseihin. Yhtiöllä on nettovelkaa vain 436 miljoonaa euroa ja sen oman pääoman osuus on 43 prosenttia.

Alalla on ihmetelty, mihin Swisscom sijoittaa miljardien kassavaransa. Se osti äskettäin pari langatonta laajakaistayhteyttä tarjoavaa WLAN-yhtiötä, toisen Britanniasta, toisen Saksasta. Yhtiöt toimivat eri puolilla Eurooppaa. Nyt odotetaan, ostaako Swisscom ainakin osia itävaltalaisesta Telekom Austria -operaattorista.

Swisscomilla on Sveitsissä 3,6 miljoonaa matkapuhelinkäyttäjää. Sen matkapuhelinalan liikevaihto nousi Sveitsissä reilut neljä prosenttia. Vahvasti kasvoi tekstiviestien lähettäminen.

Yhtiö työllistää reilut 20 000 henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?