Maksoi 135 miljoonaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Microsoft myi osuutensa Corelissa reilulla tappiolla

Julkaistu: 12.3.2003 8:52

Ohjelmistojätti Microsoft Corporation luopuu noin 20 prosentin omistuksestaan kanadalaisessa Corel Corporationissa 12,9 miljoonalla dollarilla. Microsoft osti 24 miljoonaa Corelin osaketta lokakuussa 2000 kaikkiaan 135 miljoonalla dollarilla.

Microsoftin myymät 22,89 miljoonaa Corelin osaketta ostaa sijoitusyhtiö Vector Capital. Microsoft ei ilmoittanut, aikooko se pitää kiinni pienestä osuudesta kilpailijassaan Corelissa.

Yhtiö ilmoitti kuitenkin olevansa edelleen kiinnostunut Corelin kehitystyöstä ja sen teknologiasta. Ostohetkellä vuonna 2000 Microsoft kertoi hankinnan päätavoittena olevan .NET-arkkitehtuurin kehitys-, testaus- ja markkinointi yhdessä.

Osakekauppa pyritään saamaan päätökseen ennen maaliskuun 24:ttä päivää. Kaupalla Vector Capitalista tulee Corelin suurin yksittäinen osakkeenomistaja noin 19,95 prosentin osuudella Corelin osakekannasta.

Vector Capital ilmoitti tutustuvansa nyt tarkemmin Coreliin yhtiönä ja päättävänsä sen perusteella pyrkiikö se kenties kasvattamaan osuuttaan entisestään.

Tuoreimmat osastosta