200306572 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Business Traveller -lehti ylistää Helsinki-Vantaata

Julkaistu: 5.3.2003 16:36

Kansainvälinen liikematkailijoiden raamattu Business Traveller -lehti arvioi tuoreessa numerossaan Helsinki-Vantaan lentoasemaa mairein sanakääntein.

Lehden mukaan kentän design on "vähäeleistä mutta ajatonta" ja palvelut pelaavat suomalaisen tehokkaasti. Kentälle laskeutuva lentokone pääsee jo 45 minuutin kuluttua takaisin siivilleen, ruuhka-aikojen ulkopuolella vieläkin ripeämmin.

Artikkelissa kiitellään kentän erinomaisia opasteita ja lyhyttä välimatkaa portilta passintarkastukseen ja matkatavaroiden luo. Kotimaanterminaaliin kävelee kymmenessä minuutissa, ja vieläpä lämmitettyä käytävää pitkin.

Business Travellerin mukaan lentokentän tax-free-alue ei tarjoa shoppailijoille juurikaan yllätyksiä, mutta matkustajia kehotetaan tutustumaan paikallisiin tuotteisiin, jotka ovatkin kentän "todellinen vetonaula". Tuliaisiksi voi ostaa muumihahmoja, suomalaista suklaata, ruisleipää, savustettua ja suolattua lohta tai poronlihaa.

Myös liikematkailijoiden tarpeet on lehden mukaan huomioitu kentällä hyvin. Sähköpostien lukeminen onnistuu lähes missä vain, sillä kentän langaton verkko mahdollistaa oman kannettavan tietokoneen käytön. Kioskilta voi ostaa paikallisverkkokortin, jolla pääsee surfailemaan joko 24 tuntia tai koko viikon.

Lehden arvio on kautta linjan myönteinen ja povaa kentälle myös valoisaa tulevaisuutta: ”Tämä skandinaavinen keskus voi tulevaisuudessa voittaa vain lisää parhaan lentokentän palkintoja."

Tuoreimmat osastosta