Missä, kenelle ja mitä

Julkaistu:

Kokka, ravintola Nokka Kanavaranta 7 F, Helsinki, (09) 6877 330, www.royalravintolat.com/nokka

¤ Yhdeksän eri teemaa ravintola Nokan toisen kerroksen opetuskeittiössä. Vähintään kuusi osallistujaa, ihanteellinen määrä kahdeksasta kymmeneen henkeä. Opettajina keittiömestarit Markus Maulavirta ja Matti Lempinen. Hinta noin 190 euroa per osallistuja sisältää keittiökoulutuksen, reseptit, viiniluennon sekä yhdessä valmistetun aterian ruokajuomineen. Kurssien vaihtoehtoina muun muassa riista, äyriäiset, yöpalat ja pikkuruuat sekä jouluruuat.

Helsingin Kulinaarinen Instituutti Uudenmaank. 7 B, Helsinki ja Mustion Linna,(09) 6811 7212, ww.kulinaarineninstituutti.com

¤ Instituutin opetuskeittiössä 22 eri kurssia. Vähintään kahdeksan osallistujaa, ihanteellinen määrä 8–12 henkeä. Opettajina Gero Hottinger ja muita keittiön ammattilaisia. Hinta 200–225 euroa per osallistuja sisältää keittiökoulutuksen, reseptit, yhdessä valmistetun aterian ruokajuomineen sekä esiliinan ja diplomin. Lisäksi yleisölle avoimia kursseja kerran pari kuukaudessa lauantai-iltapäivisin sekä kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin kokkauspajoja, joiden 80 euron hinta per osallistuja sisältää lasin kuohuviiniä, opetuksen, reseptit ja ruuan viineineen. Myös kursseja ravintola-alan ammattilaisille. Kokoustila 12 hengelle. Kurssien vaihtoehtoina muun muassa kastikkeet, kalat, Välimeren makumatka sekä torilta keittiöön. Kokkauspajoissa muun muassa pasta, risotto, tapas ja Aasia.

Tony’s Deli

Vattuniemenkatu 23, Helsinki, (040) 901 0305, www.tonysdeli.fi

¤ Kursseja asiakkaan toiveen mukaan lounasravintolan keittiössä. Osallistujien ihanteellinen määrä 12–16 henkeä, ryhmien koko on vaihdellut neljästä hengestä viiteenkymmeneen. Opettajina kanadalainen Jarrett Beaulieu sekä eri keittiöiden asiantuntijoita. Hinta raaka-aineista ja henkilömäärästä riippuen 120–170 euroa per osallistuja sisältää keittiökoulutuksen sekä yhdessä valmistetun aterian ruokajuomineen. Kurssien vaihtoehtoina esimerkiksi Välimeri, Italia, Intia ja Arabia.

Tony’s at Wanda

Erottajankatu 7, Helsinki, (040) 901 0305, www.tonysdeli.fi

¤ Yhdeksän eri kurssia opetuskeittiössä sisustusliike Wandan yhteydessä. Yleisölle avoin, sitova ennakkoilmoittautuminen. Vähintään kahdeksan, korkeintaan 15 osallistujaa. Opettajina kanadalainen Jarrett Beaulieu sekä eri keittiöiden asiantuntijoita. Hinta 65–95 euroa sisältää kolmen tunnin kokkikoulun, ruuan, aperitiivin sekä lasin viiniä. Kurssien vaihtoehtoina muun muassa tuorepasta, antipasti, sushi ja Meksiko.

Via

Ludviginkatu 8–10, Helsinki, (09) 6811 3714, www.viaravintola.com

¤ Kursseja asiakkaan toiveen mukaan ravintola Vian kellarikerroksen opetuskeittiössä. Osallistujien ihanteellinen määrä korkeintaan 12 henkeä. Opettajina Vian ja muiden helsinkiläisten ravintoloiden kokkeja, joskus Jyrki Sukula. Hinta raaka-aineista riippuen 100–200 euroa per osallistuja sisältää keittiökoulutuksen, reseptit sekä yhdessä valmistetun aterian ruokajuomineen. Kurssien vaihtoehtoina esimerkiksi Piemonte, Toscana, Aasian kiertomatka ja kastikkeet.

Ravintola PerhoPerhonkatu 11, Helsinki, p. (09) 5807 8649

¤ Kursseja asiakkaan toiveen mukaan. Osallistujien määrä yleensä 10–20 henkeä, joskus jopa 50 henkeä. Opettajina ravintolakoulu Perhon opettajat. Hinta raaka-aineista riippuen 95–150 euroa per osallistuja sisältää keittiökoulutuksen, reseptit sekä yhdessä valmistetun aterian ruokajuomineen. Kurssien vaihtoehtoina esimerkiksi etniset keittiöt, erilaiset raaka-aineet ja kastikkeet.

Rocca Kitchen

Läntinen Rantakatu 55, Turku, p. (02) 284 8800, www.ravintolarocca.com

¤ Kolme eri kurssia. Vähintään kahdeksan osallistujaa, ihanteellinen määrä 8–12 henkeä. Opettajina Antti Vahtera ja muita keittiön ammattilaisia. Hinta noin 150 euroa per osallistuja sisältää keittiökoulutuksen, reseptit sekä yhdessä valmistetun aterian ruokajuomineen. Lisäksi keittiötyöskentelyn esittelyjä korkeintaan 16 osallistujalle. Kurssien vaihtoehtoina muun muassa miehinen peruskurssi makkarasta, kala ja äyriäiset sekä kastikkeet.

Kommentit

    Näytä lisää

    Näitä luetaan!
    • Juuri nyt
    • Päivä
    • Viikko
    1. 1

      Katariina, 47, myi puutalokotinsa ja muutti vuokralle pieneen yksiöön – ”Olin asunut lähinnä keittiössä ja makuuhuoneessa”

    2. 2

      Osaatko sanoa, paljonko kevytmaito maksaa? Testaa 10 kysymyksellä, kuinka vieraantunut olet arjesta

    3. 3

      Eronnut mies haki lohtua nettipeleistä: asunto meni, auto meni – oikeus lähetti tylyt terveiset

    4. 4

      Myrskylän taksiyrittäjät kertovat, miksi Kela-kyydit eivät houkuttele: ”Siitä ei tullut muuta kuin tappiota”

    5. 5

      Facebookin ex-johtaja Mäkeläinen puolustaa entistä työantajaansa: ”Markilla on sydän paikallaan”

    6. 6

      Kommentti: Finnair rakensi keinon, jolla ilmastotietoiset voivat kompensoida lentämisen päästöjä – mutta suhteellisuuden nimissä kannattaa huomioida pari asiaa

    7. 7

      Li Andersson hämmästyi epäsuhtaa sähkölaskussaan: ”Sähkön osuus oli 8 euroa ja sähkönsiirto pitkälle yli 50 euroa”

    8. 8

      Jan Hurrin kommentti: Nollakorko voi olla uusi normaali – ja se on huono uutinen

    9. 9

      Sairaala eri maakunnassa, Kela-taksi jätti tulematta – muistisairaan Raimon, 86, matkan hinta nousi pilviin

    10. 10

      Kommentti: Palkka jopa 7 000 e/kk ja varma työ – kaikki alkoi 2,5 tunnin testistä

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Katariina, 47, myi puutalokotinsa ja muutti vuokralle pieneen yksiöön – ”Olin asunut lähinnä keittiössä ja makuuhuoneessa”

    2. 2

      Osaatko sanoa, paljonko kevytmaito maksaa? Testaa 10 kysymyksellä, kuinka vieraantunut olet arjesta

    3. 3

      Eronnut mies haki lohtua nettipeleistä: asunto meni, auto meni – oikeus lähetti tylyt terveiset

    4. 4

      Myrskylän taksiyrittäjät kertovat, miksi Kela-kyydit eivät houkuttele: ”Siitä ei tullut muuta kuin tappiota”

    5. 5

      Kommentti: Finnair rakensi keinon, jolla ilmastotietoiset voivat kompensoida lentämisen päästöjä – mutta suhteellisuuden nimissä kannattaa huomioida pari asiaa

    6. 6

      Sairaala eri maakunnassa, Kela-taksi jätti tulematta – muistisairaan Raimon, 86, matkan hinta nousi pilviin

    7. 7

      Kahden rakennusalan yrityksen epäillään laiminlyöneen miljoonien verot – rikostarkastaja: ”Suurin harmaan talouden juttu vuosikymmeneen”

    8. 8

      Jan Hurrin kommentti: Nollakorko voi olla uusi normaali – ja se on huono uutinen

    9. 9

      Facebookin ex-johtaja Mäkeläinen puolustaa entistä työantajaansa: ”Markilla on sydän paikallaan”

    10. 10

      Li Andersson hämmästyi epäsuhtaa sähkölaskussaan: ”Sähkön osuus oli 8 euroa ja sähkönsiirto pitkälle yli 50 euroa”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Kaarinalla, 40, on Suomen yleisin palkka: kertoo, mihin 2 600 euroa riittää – ”Se jatkuva miettiminen saa minut varpailleni”

    2. 2

      Suomalaisten sähkölaskut kallistuivat rajusti yhdessä vuodessa – tuusulalainen Jukka turvautui omiin konsteihin: ”Minulla ei hinta nouse!”

    3. 3

      Li Andersson hämmästyi epäsuhtaa sähkölaskussaan: ”Sähkön osuus oli 8 euroa ja sähkönsiirto pitkälle yli 50 euroa”

    4. 4

      Osaatko sanoa, paljonko kevytmaito maksaa? Testaa 10 kysymyksellä, kuinka vieraantunut olet arjesta

    5. 5

      Tämä mies tuntee huonot pomot, koska oli itse sellainen: ”20 prosenttia johtajista pitäisi potkia heti pois”

    6. 6

      Onko 2 600 euroa kuukaudessa ylellisyyttä? Näin lukijat kommentoivat: ”On päiviä jolloin elän pelkällä kahvilla ja leivällä”

    7. 7

      Oletko matala-, keski- vai korkeatuloinen? Yksi kuva näyttää miten tienaat ikäluokkaasi verrattuna

    8. 8

      Junatyöntekijä tuskastui: ansaitsee 15 vuoden työkokemuksella 2 000 euron palkan – ”1980-luvulla tämä oli vielä arvostettua matkatyötä”

    9. 9

      Kommentti: Palkka jopa 7 000 e/kk ja varma työ – kaikki alkoi 2,5 tunnin testistä

    10. 10

      Sairaala eri maakunnassa, Kela-taksi jätti tulematta – muistisairaan Raimon, 86, matkan hinta nousi pilviin

    11. Näytä lisää