Lisää woneja likoon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Samsung polkee lisää kaasua sirutuotantoonsa

Julkaistu: 25.2.2003 14:47

Eteläkorealainen puolijohde- ja matkapuhelinvalmistaja Samsung Electronics Company ilmoitti käyttävänsä tänä vuonna 257 miljoonaa dollaria puolijohteiden valmistuslinjojensa parantamiseen. Ilmoitus on sikäli poikkeuksellinen, että kaikki muut valmistajat ovat ilmoittaneet supistavansa satsauksiaan.

Samsung ilmoitti tiistaina käyttävänsä alkuvuoden aikana 200,2 miljardia wonia ei-muistituotteisiin kuten älykortteihin ja sensoreihin ja 104,9 miljardia wonia muistipiirilinjojen laajentamiseen. Yhtiö odottaa erityisesti flash- ja dram-piirien kysynnän piristyvän.

Nyt kerrotut investoinnit sisältyvät yhtiön aiemmin ilmoittamaan kuuden triljoonan wonin kehitysinvestointeihin tämän vuoden aikana. Viime vuonna yhtiö investoi tuotantokoneistoonsa 4,2 triljoonaa wonia.

Samsung aikoo käyttää tänä vuonna viisi triljoonaa wonia eli noin 4,2 miljardia dollaria puolijohdetuotantonsa kehittämiseen. Esimerkiksi maailman suurin siruvalmistaja, Intel Corporation on ilmoittanut panostavansa niihin 3,9 miljardia dollaria tämän vuoden aikana.

Tuoreimmat osastosta