Myyntitappioita ja arvonalennuksia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Menire teki tappiota lähes viisi miljoonaa

Julkaistu: 18.2.2003 9:49

Sijoitusyhtiö Menire Oyj teki viime vuonna liiketappiota 4,7 miljoonaa ja liikevaihtoa 3,3 miljoonaa euroa. Pääosa liikevaihdosta syntyi Fujitsu Invia Oy:n ja Digital Illusions CE AB:n osakkeiden myynnistä. Sijoitusten myynnistä tappiota syntyi 2,7 miljoonaa ja arvonalennuksista 1,4 miljoonaa euroa.

Menire lunasti 2M Invest A/S:n omistuksessa olleen vaihtovelkakirjalainan, josta kertyi myyntivoittoa 1,9 miljoonaa euroa. Meniren omavaraisuusaste viime vuoden lopussa oli 73,2 prosenttia ja oma pääoma osaketta kohden 0,41 euroa.

Menire arvioi viime toukokuussa, että markkinat saattavat olla piristymään päin. Nyt se katsoo, että pääomasijoitus- ja listaumismarkkinat jatkuvat hiljaisina, ja ilmoittaa varautuvansa vielä pitkään jatkuvaan hiljaiseloon.

Menire aikoo tänä vuonna keskittyä nykyisten salkkuyhtiöidensä kasvuun, yhteistyöhön pääomasijoituskentällä, irtautumisiin ja oman likviditeettinsä turvaamiseen.

Meniren mukaan tämä vuosi on monien sen salkkuyritysten kannalta ratkaiseva kaupallistamisen ja kasvun suhteen: tilaukset ja asiakkuudet on pystyttävä vuoden sisällä hyödyntämään, se korostaa.

Tuoreimmat osastosta