200304767 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokian luksuskänny tavoittelee Rolexien asiakaskuntaa

Julkaistu: 14.2.2003 15:25

Lontoon-putiikin arvokkain Vertu-kännykkä maksaa 23 000 euroa

Lontoolaisen tavaratalo Selfridgesin katutasolla on pieni osasto, jossa on esillä vain kolme tuotetta tiukasti lukituissa ja lattiaan pultatuissa lasivitriineissä. Mustanpuhuva Vertu-myymälä myy luksuskännyköitä, jotka on tehty käsin huippumateriaaleista. Vertu on Nokian tytäryhtiö, jonka ensimmäiset tuotteet lanseerattiin maailmalle vuosi sitten.

Kiinnostusta ja kyselyitä riittää, mutta kauppoja syntyy harvakseltaan. Edes suurkaupungin kalliin tavaratalon asiakkailla ei ole vähintään kuutta tuhatta euroa käytettävänään uuteen puhelimeen.

Marraskuussa avattu Selfridgesin Vertu on yhtiön toinen oma myymälä. Se löytyy tavaratalon kello- ja kultaseppien ja luksuskynien kauppiaiden seasta. Vertu-kännykkää ei kaupata tavallisen elektroniikan seassa, vaan koruna korujen rinnalla. Se haluaa olla kännyköiden Rolex, jonka merkki ja arvo hivelee omistajansa itsetuntoa.

– Meillä on myynnissä yksi malli, josta on viisi muunnelmaa. Erihintaisissa muunnelmissa on käytetty eri metalleja. Niitä ovat ruostumaton teräs, teräs kultaisin somistein, keltainen kulta, valkoinen kulta ja platina, kertoo Lucinda Bailey, joka on työskennellyt Vertu-myymälässä sen syntyajoista alkaen.

Concierge-palvelu innoittaa

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kännykkä irtoaa kuudella tuhannella eurolla, mutta kalleimmasta platinaversiosta joutuu pulittamaan 23000 euroa. Bailey ei saa paljastaa, montako platinaista kännykkää hän on myynyt, mutta sellaisen myyminen on aina miellyttävä kokemus. Asiakkaat tulevat kaukaakin hakemaan omaansa ja he ovat hyvin innoissaan sen saadessaan.

– Näiden kännyköiden näyttöä ei voi naarmuttaa kuin timantilla tai safiirilla. Niiden osat ovat vaihdettavia ja teknologia on uusittavissa. Yksi merkittävä myyntivaltti on concierge-palvelu, jonka avulla asiakas voi vaikkapa buukata teatteri- ja ravintolailtoja tai melkeinpä mitä tahansa palveluja missä tahansa, Bailey sanoo.

Concierge toimii jo viidellä kielellä: mandariinin ja kantonin kiinaksi, ranskaksi, saksaksi ja englanniksi. Pian se on saatavissa myös arabiaksi ja italiaksi.

Vertun tiedottajan Vanessa Bouganimin mukaan concierge-palvelun ja teknologian uusintamisen lisäksi Vertu-kännyköissä kiehtoo niiden sisältämä käsityö. Kännyköissä on yli 400 osaa, joista suuri osa tehdään käsin yhtiön tehtailla Englannin Hampshiressä. Vertu on suunniteltu kestämään kymmenien vuosien käyttöä.

Tammikuussa Vertu toi markkinoille kuudennen versionsa, joka on valmistettu heijastavasta ruostumattomasta teräksestä. Sitä on saatavana yhtiön ensimmäisestä liikkeestä Pariisin Rue Royalelta. Myymälä avattiin lokakuussa.

Tuoreimmat osastosta