2003010449 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pankkien palkkausjärjestelmäon pahasti vanhentunut

Julkaistu: 7.2.2003 15:08

Osuuspankkikeskuksen pääluottamusmies Arja Minkkinen pettyi tuponeuvotteluissa

Osuuspankkikeskuksen pääluottamusmies Arja Minkkinen pettyi tupo-neuvotteluissa siihen, että pankkialan palkkausjärjestelmän kehittämistyö tyssäsi. Minkkisen mukaan palkkausjärjestelmää on uudistettu viimeksi 1980-luvun puolivälissä ja rahoitusala on sen jälkeen muuttunut erittäin paljon.

Työntekijäpuolen edustajien mukaan järjestelmän kehittäminen olisi edellyttänyt työnantajilta lisäpanoksia, joita ei kuitenkaan tullut. Pankkialan palkoista sovittiin tupo-linjan mukaisesti. Tänä vuonna palkankorotusten kustannusvaikutus on koko rahoitusalalla 3,0 prosenttia ja ensi vuonna 2,2 prosenttia. Tupon mahdollistamat liittoerät ja tasa-arvoerät liitettiin yleiskorotuksiin, joten kaikki toimihenkilöt saavat samansuuruiset korotukset.

– Työn asettamien vaatimusten ja osaamisen pitäisi näkyä nykyistä selvemmin palkkausjärjestelmässä. Osaamiseen perustuva palkkaus voisi osittain jopa korvata tulokseen perustuvaa palkkausta, Minkkinen sanoo.

Käytännössä palkkausuudistus tarkoittaisi uutta työn vaativuusluokittelua. Isot muutokset ovat aina työnantajille melko kalliita, sillä muutokset pyritään tekemään niin, että kenenkään palkkaa ei pudoteta.

Rahoitusalalla palkkahaitari on tyypillisesti leveä ja osa työntekijöistä ei voi kovin paljon vaikuttaa palkkoihinsa omalla työpanoksellaan. Minkkinen huomauttaa, että mitä pidemmälle tukitoimintoihin mennään, sitä vaikeampaa on tuloksellisuuden mittaaminen.

Markkinatoiminnoissa ja myynnissä palkkaus sisältää enemmän tulokseen sisältyviä eriä. Osakekurssien laskiessa monien tulossidonnaiset palkkiotkin ovat vähentyneet. Minkkisen mukaan erilaiseen tulospalkkaukseen liittyvät epäluulot ovat vähentyneet, kun tavoitteet ja mittarit ovat selvät. Myös kehityskeskustelujen merkitys on kasvanut.

Bonuksen maksamisessa on erilaisia versioita. Niitä voidaan maksaa koko tiimille, henkilökohtaisesti tai sekä että. Työn tavoitteet ja luonne määräävät käytännön.

Tuoreimmat osastosta