200304796 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

DDB purkaa Suomen ja Baltian konserniaan

Julkaistu: 4.2.2003 20:27

Kansainvälinen DDB-mainostoimistoketju keventää Suomen ja Baltian toimintoja koordinoinutta DDB Worldwide Helsinki -konsernia. Ketjun asettumisesta Baltiaan vastannut Heikki Ylönen luopuu tehtävästään eikä hänelle nimitetä seuraajaa. Helmikuusta lähtien kunkin maan DDB-toimistot raportoivat suoraan ketjun Euroopan-toimintojen keskusyksiköille Pariisissa ja Lontoossa.

– Suomen ja Baltian toimintojen omistajana holding-yhtiö säilyy, mutta aktiivisesti toimivaa konsernijohtoa ei enää tarvita, toteaa DDB Helsingin toimitusjohtaja Mikko Siukosaari.

Konserniin kuuluvat Suomessa ja Baltian maissa toimivat DDB-mainostoimistot ja OMD-mediatoimistot sekä suoramainontaa tekevät Rapp Collins -toimistot ja Micro Media Oy. Se teki viime vuonna 18,2 miljoonaa euron myyntikatteen ja kahden miljoonan euron tuloksen.

Rakenteita onpakko keventää

DDB Helsigin luova johtaja Päivi Topinoja-Aranko ennustaa mainostoimistoille yleisemminkin rakennemuutosta.

– Toimistoista tulee strategiakeskuksia, jotka keräävät kutakin tehtävää varten asiantuntemusta entistä enemmän myös toimiston ulkopuolelta. Meillä on esimerkiksi lahjakkaita graafisen alan tai animaation osaajia, jotka työskentelevät kanssamme projektikohtaisesti, mutta eivät halua sitoutua yhteen työpaikkaan.

– Tämä on tapa lisätä kustannustehokkuutta. Asiakkaat eivät halua maksaa raskaista organisaatioista.

Topinoja-Arangon mukaan rakenteitten keventämispyrkimys näkyy maailmalla. Esimerkkinä hän mainitsee lontoolaisen maineikkaan Mother-toimiston, joka toimii free lancer -suunnittelijoiden varassa.

Tuoreimmat osastosta