Lievää toipumista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kululeikkaukset auttoivat Mitsubishin plussalle

Julkaistu: 3.2.2003 8:54

Japanilainen elektroniikkajätti Mitsubishi Electric Corporation teki kolmannella neljänneksellä nettovoittoa 1,1 miljardia jeniä eli noin yhdeksän miljoonaa dollaria, kun vuosi aiemmin yhtiö oli yli 38 miljardia jeniä miinuksella. Myynti kasvoi yhden prosentin lähes 789 miljardiin jeniin.

Osaketta kohden Japanin neljänneksi suurin puolijohdevalmistaja teki tappiota loka-joulukuussa 0,54 jeniä, kun edellisvuoden tappio oli 17,9 jeniä osakkeelta.

Mitsubishi järjesteli toimintojaan maailmanlaajuisesti, lopetti joitakin kannattamattomia toimintoja ja vähensi henkilökuntaa päästäkseen takaisin voitolliseksi.

Mitsubishin muun muassa matkapuhelimia valmistavan elektroniikkayksikökn myynti kasvoi 20 prosenttia edellisvuodesta 115 miljardiin jeniin. Puolijohdeyksikkö teki kuitenkin edelleen tappiota 15,2 miljardia jeniä, kun se vuosi sitten oli tappiolla peräti 36,7 miljardia jeniä.

Kotielektroniikkayksikön myynti putosi kahdeksan prosenttia 176,3 miljardiin jeniin ja sen voitto laski edellisvuodesta 27 prosenttia 8,2 miljardiin jeniin. Puhelinvarusteiden ja tietoliikenneverkkojen vaihto laski 11 prosenttia reiluun 121 miljardiin jeniin.

Ennusteet ennallaan

Mitsubishi nosti puolijohteiden tuotantoennustettaan kaksi prosenttia 460 miljardiin jeniin, mutta huomautti ettei sirukysyntä ole kunnolla vielä käynnistynyt.

Yhtiö myös vahvisti viime lokakuun ennusteensa, jonka mukaan koko tilivuonna se yltää 25 miljardin jenin nettotulokseen noin 3,65 triljoonan jenin liikevaihdolla.

Tuoreimmat osastosta