Määräaikaisuuksia ei jatketa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Okmetic irtisanoo yhdeksän, lomauttaa 31 henkilöä

Julkaistu: 28.1.2003 18:10

Piikiekkoja valmistava Okmetic Oyj irtisanoo yt-neuvottelujen tuloksena yhdeksän työntekijää, jättää uusimatta 11 määräaikaisuutta ja lomauttaa kaikkiaan 31 työntekijäänsä emoyhtiön Espoon ja Vantaan tehtailtaan.

Työntekijöitä koskevat lomautukset kestävät kolme kuukautta alkaen 10.2.2003 ja päättyvät 9.5.2003. Lomautusten syynä on yhtiön taloudellinen tilanne ja piikiekkojen alhainen kysyntä.

Toimihenkilöiden irtisanomiset ovat seurausta yhtiön toiminnallisen rakenteen muutoksesta. Rakennetta uudistetaan prosessimaiseksi, minkä seurauksena yhdeksän tehtävää lakkautetaan kokonaan, Okmetic perustelee.

Sopeutusta myös Suomen ulkopuolella

Samalla emoyhtiön yt-neuvottelujen kanssa Okmetic Inc:ssä on sovittu erillisestä kustannussäästöohjelmasta. Okmetic AB:ssä markkinatilanteeseen sopeuttaminen on hoidettu sopimalla osa-aika- ja muista poikkeavista työaikajärjestelyistä.

Järjestelyillä saavutetut kustannussäästöt vastaavat kahden henkilön vuotuisia palkkakustannuksia.

Okmetic Oyj:ssä työskenteli viime vuoden lopussa 460 henkilöä, joista toimihenkilöitä oli 142 ja työntekijöitä 318. Koko konsernin palveluksessa oli 515 henkilöä.

Okmetic julkistaa koko konsernin tilinpäätöstiedot perjantaina 14. helmikuuta.

Tuoreimmat osastosta