Liikevaihto nousi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tellabs taapersi tappiollisena

Julkaistu: 23.1.2003 15:27

Tellabs kirjasi vuoden viimeisen neljänneksen aikana pro forma tappiota 10.2 miljoonaa dollaria, kaksi senttiä/osake, ennen toiminnan uudelleenorganisoinnista johtuvia ja muita kertaluontoisia kuluja. Tellabsin menot olivat samaa tasoa kuin kolmannella vuosineljänneksellä, 152 miljoonaa dollaria.

Vuoden 2002 viimeinen vuosineljännes oli Tellabsilla vakaa. Liikevaihto oli 313 miljoonaa dollaria, yhdeksän prosenttia enemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Yrityksen mukaan kaikki tuoteryhmät myivät paremmin. Ennätykselliset 37 prosenttia liikevaihdosta tuli nyt kansainvälisiltä asiakkailta. Maailmanlaajuisesti uudet tuotteet kattoivat 14 prosenttia liikevaihdosta, niin ikään yhdeksän prosenttia enemmän kuin edellisellä vuosineljänneksellä.

Yrityksellä oli 12 miljoonan dollarin positiivinen kassavirta ja vuoden päättyessä ja yli miljardi käteisenä ja muina talletuksina.

Neljättä vuosineljännestä nosti kevyesti operaattoreiden perinteiset loppuvuoden investoinnit. Tellabs odottaa näkevänsä normaalia suurempaa kausivaihtelusta johtuvaa laskua alkuvuoden liikevaihdossa.

Koko vuoden 2002 liikevaihto oli US 1.3 miljardia dollaria. Aikaisemmin ilmoitetut kertaluontoiset kulut poislaskien, Tellabs kirjasi vuonna 2002 pro forma tappiota 16.5 miljoonaa dollaria, eli neljä senttiä / osake.

Tuoreimmat osastosta