20030322 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vennamo patistaa yrityksiä luomaan hankekohtaisia sisäpiirirekisterejä

17.1.2003 19:55

Hallituskonkari Pekka Vennamo patistaa yrityksiä perustamaan hankekohtaista sisäpiirirekisterejä, jotta päästään tulkitsemasta, kuka kulloinkin kuuluu sisäpiiriin. Ongelma nousi esille TT:n toimitusjohtajan Johannes Koroman sisäpiirisyytteen johdettua hänen eroonsa.

– Lain kannalta sisäpiiriläisyys ei ole ollenkaan epäselvä. Kysymyshän on oikeastaan tulkinnasta, mikä tieto on niin olennaista, että sillä on vaikutusta yrityksen arvoon ja joka tekee ihmisestä sisäpiiriläisen.

Vennamon mielestä yritys voi helpottaa hallituksen jäsenten ja muidenkin sisäpiiriläisten asemaa ilmoittamalla selkeästi, milloin hanke on sellainen, että se aiheuttaa yhtiön osakkeiden kaupankäyntikiellon sisäpiiriläisille. Vennamon mielestä suomalaiset yritykset ovat toteuttaneet tällaista mahdollisuutta laiskasti .

Vennamo ei halua kommentoida Koroman oikeuteen joutumista. Sinänsä hänestä on hyvä, että tulee oikeusjuttuja, joissa sisäpiiriläisyydelle vedetään rajat.

Vennamon mielestä on onnetonta, jos Koroma-tapaus jarruttaa yritysten halua omistaa johtamansa yrityksen osakkeita.

– Minun mielestäni on erittäin suotavaa, että hallituksen jäsenet omistavat johtamansa yrityksen osakkeita. Osa hallituksen jäsenten palkkioista olisi hyvä maksaa osakkeina, jolloin heistä tulee automaattisesti yhtiön osakkaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?