Epävarmuus jatkuu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Okmeticin tuloskehitys ennakoitua heikompi

Okmeticin neljännen vuosineljänneksen tuloskehitys on ennakoitua heikompi. Markkinoiden epävarmuus jatkuu ja kannattavuuden arvioidaan pysyvän heikkona vuoden 2003 ensimmäisellä puoliskolla. Yt-neuvottelut käynnistyvät perjantaina.

17.1.2003 8:25

Yrityksen mukaan piikiekkojen alentuneen kysynnän ja yhtiön heikon kannattavuuden takia resursseja sopeutetaan markkinatilanteen mukaan.

Okmeticista korostetaan, että vuoden 2002 liiketulos oli ennakoidusti selvästi tappiollinen. Viimeisen neljänneksen tulos oli alustavan laskelman mukaan vuoden heikoin.

Neljänneksen kannattavuutta heikensivät toiminnan tasoon nähden keskeneräiset ja vasta kauden lopulla vaikuttaneet toiminnantehostamis- ja kustannussäästötoimenpiteet sekä kysynnän kohdistuminen heikompikatteisiin tuotteisiin. Liiketoiminnan rahavirta oli positiivinen.

Liikaveihto kasvoi

Alustavan tilinpäätöksen mukaan Okmetic-konsernin liikevaihto vuonna 2002 oli 57,7 miljoonaa euroa eli kasvua edellisvuoteen on yksi prosentti. Kasvu vastaa alan liikevaihdon kasvua.

Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli heikoin, mutta ylitti edellisvuoden vastaavan neljänneksen liikevaihdon 19 prosentilla. Maailmantalouden tilanne ja puolijohdealan matalasuhdanne vaikuttivat epätyydyttävään kehitykseen lisäämällä alan ylikapasiteettia ja aiheuttaen hintojen laskua.

Liiketoiminnan rahavirran odotetaan lähikuukausina olevan positiivinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?