200301198 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vekka Liikenteelle bussialan ensimmäinen laatuvastuutodistus

Julkaistu: 15.1.2003 17:25

Laatutyö kantoi hedelmää

Hämeenlinnalainen Vekka Liikenne on saanut ensimmäisenä alallaan Laatuvastuullisen bussiyrityksen todistuksen. Bussialan Kehittämispalvelut Oy myöntää todistuksen yritykselle, joka on tiukasti sitoutunut laadun jatkuvaan kehittämiseen ja läpäissyt hyväksyttävästi ulkopuolisten laatuasiantuntijoiden tekemät katselmukset.

Toimitusjohtaja Tapio Vekan mukaan asiakastyytyväisyys ja palvelujen laatu ovat olleet yrityksen avainasioita koko 72-vuotisen toiminnan ajan. Määrätietoisempi laadunhallintatyö aloitettiin kuitenkin vasta parisen vuotta sitten.

– Käytännössä laatuprosessi oli vanhojen perinteiden ja tapojen kriittistä tarkastelua. Kirjasimme niistä keskeisimmät menettelyohjeiksi ja dokumentoimme niitä laatujärjestelmään. Tavoitteena oli rakentaa henkilökunnalle käyttökelpoinen ohjekirja, kertoo Tapio Vekka.

Aina voi tehdä asiat vähän paremmin

Yhtenä punaisena lankana on hänen mukaansa ollut myös kiekkovalmentaja Curt Lindströmin ”Ännu litet bättre”-filosofia.

– Valmiiksi ei tule koskaan, mutta koko ajan pitää mennä pienin askelin eteenpäin, lisää Vekka.

Vekka Liikenteen laatuajattelun ensimmäiseksi kulmakiveksi on nostettu liikennöinnin turvallisuus, täsmällisyys ja luotettavuus. Yhtiö sanoo sitoutuvansa myös hyvään palveluun ja matkustusmukavuuteen sekä ajanmukaisen ja turvallisen autokaluston käyttöön.

Toiminnan tasalaatuisuuden uskotaan puolestaan pitävän asiakkaiden reklamaatiot pieninä. Ympäristövaikutuksia Vekka Liikenteessä vähennetään linja-autoalan energiansäästösopimusten kautta. Energiankulutusta seurataan jatkuvasti ja säästökohteita haetaan tiheällä seulalla.

Ympäristövaikutukset yritetään huomioida myös kalustohankinnoissa, lisää Tapio Vekka.

Tuoreimmat osastosta