Osana pelastussuunnitelmaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Capellas tekee WorldComista pk-yritysten palveluyhtiötä

Chapter 11 -pykälän alaisuudessa viime heinäkuusta saakka toimineen laajakaistayhtiö WorldCom Inc:n uusi pääjohtaja, Michael Capellas vääntää yrityksestä erityisesti pk-yritysten tietoliikenneyhteyksiin erikoistunutta yhtiötä. Capellasin mukaan pk-sektori on WorldComin "suurin yksittäinen mahdollisuus kaikkialla maailmassa".

15.1.2003 15:06

Capellas on luvannut lopullisen pelastussuunnitelman huhtikuun 15:ntenä päivänä, mutta raotti jo etukäteen "100 päivän täyskäännössuunnitelman" suuria linjoja.

Lopullinen paperi tulee sisältämään johtajatason henkilöstövaihdoksia ja erityisesti pk-yrityksille suunnattuja tuotteita ja palveluita. Uudistuksia ja uusia tuotteita tehdään Capellasin mukaan konvergenssin hengessä, jossa yhdistyvät puhe- ja datapalvelut.

Muina toimina WorldCom on muun muassa uusimassa hallitusta, rakentamassa yhtiön eettisiä ohjeita ja pistämässä finanssiraportointia uusiksi ja pistämässä henkilökunnan yritysetiikkaoppiin, Capellas lupasi.

Capellas ei henkilökunnalle pitämässään puheessa ottanut kantaa mahdollisiin toimintojen lopettamisiin tai myynteihin, eikä odotettuun nimenvaihdokseen.

Yhtenä mahdollisena uutena nimenä on pidetty WorldComin kaukopuheluyksikön, MCI:n nimen ottamista koko yhtiölle, jonka nimi on ryvettynyt konkurssin ja yhdeksän miljardin dollarin tiliepäselvyyksien hetteiköissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?