Posti- ja teleleliikenne +14 % - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Palvelualat ylös 5 prosenttia elo-lokakuussa

Julkaistu: 15.1.2003 10:56

Palvelualojen (pl. kauppa) työpäiväkorjattu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan elo- lokakuussa viisi prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavana aikana. Liikevaihdon kasvu oli sama myös edellisellä kolmen kuukauden jaksolla.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto lisääntyi elo-lokakuussa prosentin. Kuljetuksen, varastoinnin ja tietoliikenteen toimialan liikevaihto nousi ajanjaksolla seitsemän prosenttia. Kaikki alatoimialat kasvoivat edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta: posti- ja teleliikenne jatkoi kasvuaan ja lisäsi liikevaihtoaan 14 prosenttia, maaliikenne kasvoi neljä prosenttia, liikennettä palveleva toiminta viisi ja vesiliikenne kaksi prosenttia.

Kiinteistö-, vuokraus-, tutkimus- ja liike-elämän palveluiden liikevaihto lisääntyi elo- lokakuussa neljä prosenttia edellisestä vuodesta. Liikevaihdon arvolla mitattuna suurin alatoimiala, muu liike-elämää palveleva toiminta, nousi kolme prosenttia. Kiinteistöalan palvelujen kasvu oli seitsemän prosenttia sekä tietojenkäsittelypalvelujen kolme prosenttia. Työnvälitys ja henkilöstön hankinta kasvoi edelleen voimakkaasti, 12 prosenttia. Myös etsivä-, vartiointi ja turvallisuuspalvelut jatkoi kasvuaan ja lisäsi liikevaihtoaan yhdeksän prosenttia.

Tuoreimmat osastosta