Kiinan tehtaalle käyttöä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elcoteq valmistamaan Sumitomon nestekidenäyttöosia

Julkaistu: 15.1.2003 9:52

Maailman suurin nestekidenäyttöjen ohjausyksikköjen toimittaja, japanilainen Sumitomo Metal Micro Devices (SMMD) on valinnut Elcoteq Network Oyj:n kumppanikseen valmistuspalveluissa. Elcoteq ryhtyy valmistamaan nestekidenäyttöjen ohjausyksiköitä Sumitomolle Dongguanin tehtaallaan Kiinassa.

Nestekidenäyttöjen ohjausyksikkö (LCD controller module) ohjaa nestekidenäytön aktivoivaa mikropiiriä. Nestekidenäyttöjä käytetään esimerkiksi monitoreissa, televisioissa, kannettavissa tietokoneissa ja matkapuhelimissa.

SMMD:n ohjausyksiköiden asiakkaina on muun muassa suuria japanilaisia ja taiwanilaisia nestekidenäyttöjen valmistajia. SMMD aikoo hyödyntää Sumitomon muiden yksiköiden suunnitteluosaamista ja pintaliitosteknologioiden sekä testausmenetelmien osaamista.

Elcoteqin Aasian johtaja Jouni Hartikaisen mukaan Sumitomon tuotteissa käytettävät teknologiat, kuten erittäin pienet komponentit, joustavat piirilevyt ja lyijytön juotos, ovat yleistymässä myös Elcoteqin muussa tuotannossa.

Hänen mukaansa sopimus osoittaa Elcoteqin lisänneen tunnettuuttaan myös Japanin markkinoilla. SMMD:n toimitusjohtaja Etsuo Kitamura uskoo Elcoteqin yltävän tiukkoihin laatuvaatimuksiin ja kulukuriin.

SMMD on tähän asti valmistanut tuotteensa omilla tehtaillaan Japanissa ja Filippiineillä, mutta haluaa nyt asiakkaiden perässä Kiinaan. Oman tuotantokapasiteetin rakentaminen olisi kuitenkin hidasta ja riskialtista.