Ismap Marseillessa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Benefon hamuaa osakevaihdolla ranskalaisyritystä

Julkaistu: 2.1.2003 13:43

Benefon ilmoitti torstaina, että se on tlähettänyt Marseillessa Ranskassa sijaitsevan Ismap S.A:n osakkeenomistajille tarjouksen, jossa se tarjoutuu hankkimaan Ismapin koko osakekannan osakevaihdolla.

Osakevaihdossa Ismapin koko osakekannasta tarjotaan vastikkeeksi 400 000 uutta Benefon S-osaketta.

Benefonin mukaan yhdistämisellä pyritään vahvistamaan vahvistamaan Benefonin mobiilin telematiikan strategiaa tarjoamalla teknologiaratkaisuja muun muassa turva-alalle, työvoiman ja omaisuuden hallintaan, logistiikkaan ja teleterveydenhuoltoon.

Ismap on paikkaperusteisten palvelujen (LBS) pioneeriyritys, joka on kehittänyt mobiilikäyttöön optimoidun client-server sovelluksen.

- Tämän liiton myötä Benefon pääsee vahvaan asemaan paikkatietoteknologian tarjoajana niin ammatti- kuin kuluttajasovelluksiinkin, toteaa Benefonin liiketoiminnnan johtaja Jukka Nieminen.

Uinuvassa tilassa

Ismap on Benefonin mukaan tällä hetkellä uinuvassa tilassa, sen tasearvo on jonkin verran positiivinen ja kustannusrakenne hyvin alhainen. Yhtiön arvo Benefonille muodostuu lähinnä sen aineettomasta omaisuudesta, teknisestä osaamisesta ja asiakaskunnasta, joiden avulla uskotaan voitavan lisätä Benefonin myyntituottoja. Jos kauppa toteutuu suunnitellusti, Ismapin toiminta on tarkoitus aktivoida uudelleen kattaen erityisesti markkinoinnin ja tuotekehityksen. Benefonista korostetaan, että osakevaihto pyritään toteuttamaan helmikuun 2003 loppuun mennessä.

Tuoreimmat osastosta