Telefonica maksaa, Sonera ei - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Quam ostaa itsensä irti E-Plussasta 150 miljoonalla

Julkaistu: 19.12.2002 13:10

Quamin kuolinkouritukset käyvät kalliiksi Telefonicalle. Soneran ja Telefonica SA:n omistama saksalainen yhteisyritys joutuu maksamaan E-Plus Mobilfunk GmbH:lle 150 miljoonaa euroa käteistä katkaistakseen kaikki suhteet. Lisäksi E-Plus saa ottaa itselleen kaikki haluamansa Quamin umts-tukiasemapisteet.

Käytännössä vierihoitoa saava Quam on joutunut kokonaan Telefonican kontolle. Sekä Sonera että Telefonica ovat alaskirjanneet miljarditappiot Quamin toiminnasta. E-Plus odottaa saavansa täydennystä kassaansa vuoden loppuun mennessä.

E-Plussan saatavat koostuivat lähinnä verkkovierailumaksuista ja 3g-verkon rakentamiseen liittyvistä menoista.

Quam ei ennättänyt asentaa yhtään tukiasemaa tai pystyttää yhtään mastoa, mutta sillä on vuokrasopimuksia, jotka kattavat pari sataa tukiasemapaikkaa. E-Plus saa ottaa itselleen niin monta tukiasemavuokrasopimusta kuin haluaa. Lopuistakaan ei Quamille, tai Telefonicalle, koostu taloudellista rasitusta, sillä Quamin tiedotusjohtajan Matias Anderssenin mukaan paikat ovat kysyttyjä.

Soneran mukaan sille ei koidu sopimuksesta mitään kuluja, vaikka se onkin säilyttänyt omistusosuutensa yhtiöstä. Sonera ja Telefonica tekivät yli vuosi sitten sopimuksen, jonka mukaan Telefonica maksaa kaikki Quamin liiketoimintakulut. Anderssenin mukaan E-Plussan irtisanomismaksu kuuluu näihin kuluihin.

Tuoreimmat osastosta