SolaSys - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uusi yhteisyritys edustamaan Solagemin ratkaisuja

Julkaistu: 18.12.2002 9:56

Solagem Oy, Decalp Oy ja Rauno Hörkkö ovat perustaneet yhteisyrityksen nimeltä SolaSys Oy. SolaSys edustaa Solagemin mukaan sen toiminnanohjaus-, integraatio- ja langattomia ratkaisuja.

Osapuolten mukaan uusi yritys keskittyy tukkukaupan kokonaisjärjestelmien konsultointiin ja myyntiin sekä niiden jatkokehitystyöhön.

SolaSys kehittää tukkukauppojen liiketoimintamalleja erilaisten lisäarvotuotteiden, kuten integroitujen tietojärjestelmien, langattomien ratkaisujen ja sähköisten palveluiden avulla. Solagemin tiedotteen mukaan tavoitteena on löytää asiakasyritysten liiketoimintaan parhaiten soveltuvat ratkaisut sekä liiketoiminnan kehittämisen edellyttämät tulevaisuuden toimintamallit, jotka mahdollistavat asiakasyritysten entistä paremman kannattavuuden.

Mukaan tulleen Decalpin toimitusjohtaja Paul Sippel johti perustamaansa CompuPro Oy:tä 18 vuoden ajan ennen kuin myi sen Visma Softaware Oyj:lle (ent. Liinos Oyj). Vuonna 2000 Sippel perusti Decalpin, joka on keskittynyt pääasiallisesti tukkukaupan yritysten liiketoiminnan kehittämiseen sitä tukevien analysointimenetelmien ja tutkimuksen avulla.

Rauno Hörkkö työskenteli ja oli osakkaana CompuPro:ssa vuosina 1985-1999 Hansa-järjestelmän tuotekehitysjohtajana. Viimeiset kolme vuotta Hörkkö toimi Visma Software Oyj:ssä Tukku-toimialan tuotejohtajana.