Potilastiedon keräilyyn - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

CRFBox sai 6 miljoonan euron pääomaruiskeen

Kliinisen lääketieteen potilastiedonkeruujärjestelmiä kehittävä CRF Box Oy on saanut Danske Venture Partnersilta, 3i Groupilta ja Stratos Venturesilta kuuden miljoonan euron lisäpanostuksen. Tanskalaisyritys tuli nyt mukaan ensimmäistä kertaa.

17.12.2002 11:18

CRF Box on noin viidenneksellä maailman markkinoista markkinajohtaja lääketeollisuuden kliinisissä tutkimuksissa käytettävissä potilastiedonkeruujärjestelmissä. Sen ohjelmistoja ja palveluita käyttää yhdeksän maailman 20 suurimmasta lääkeyrityksestä.

CRF Boxin tuotteet nopeuttavat kliinisiä tutkimuksia, vähentävät kustannuksia ja lisäävät kerätyn tiedon laatua nostaen lääkkeestä sen elinkaaren aikana saatavia tuottoja.

Sekoitus yrittäjyyttä ja osaamista

- CRF Box on toimiva sekoitus nuoren yrityksen ja yrittäjien intoa yhdistettynä toimialalta ja erityisesti lääketeollisuuden kliinisistä tutkimuksista hankittuun pitkäaikaiseen kokemukseen. Kun tähän lisätään kokenut ja vahvat näytöt jo aikaisemmin esittänyt tuotekehitysorganisaatio, on CRF Boxilla kaikki edellytykset selviytyä voittajana kliinisen lääketuotekehityksen ja siinä käytettävän teknologian murroksesta, partneri Jukka Rauhala Danske Venture Partnersilta perustelee.

- CRF Box on toteuttanut voimakkaat kasvutavoitteet ja noussut markkinajohtajaksi alallaan. Lisärahoituksella turvataan kasvu myös jatkossa, sanoo 3i:n sijoituspäällikkö Kalle Helander.

- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä CRF Boxin kykyyn rakentaa menestyvä liiketoiminta ja ylittää alkuperäiset tavoitteet. Perustajien ja johdon motivaatio, päättäväisyys sekä innostuneisuus ovat tehneet päivittäisen yhteistyömme erittäin palkitsevaksi. Kaksi ja puoli vuotta vanhaksi yhtiöksi olemme saavuttaneet harvinaisen paljon, sanoo Stratos Venturesin managing partner Kai Karttunen.

Ohjelmistoala palkitsi

Joulukuun alussa Suomen Ohjelmistoyrittäjät palkitsivat CRF Boxin parhaana suomalaisena varhaisen vaiheen ohjelmistoyrityksenä. Yhtiön palveluksessa työskentelee 71 henkilöä ja sillä on toimipisteet Helsingin lisäksi Bostonissa, Dusseldorfissa ja Tukholmassa.

Danske Venture Partners on pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa siemen- ja kasvuvaiheen informaatio- ja telekommunikaatioalan yhtiöihin Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Yhtiöllä on toimistot Kööpenhaminassa, Tukholmassa ja Helsingissä joulukuusta 2001 lähtien. Se kuuluu Den Danske Bank -konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?