200206464 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nycomedista Leiras Finlandin pääomistaja

Timo Tiivola siirtyy Pfizerilta Leiras Finlandin toimitusjohtajaksi

16.12.2002 19:01

Tanskalaisesta lääkeyhtiöstä Nycomedista tulee Leiras Finlandin pääomistaja, kun saksalainen lääkekonserni Schering ja Nycomed järjestelevät omistustaan yhteisyrityksessään. Schering omistaa nykyisin 75 prosenttia Leiras Finlandin osakkeista. Se myy niistä osan Nycomedille, jolloin Nycomedin omistus yhtiössä nousee 51 prosenttiin.

Scheringille jää 49 prosentin osuus Leiras Finlandissa. Järjestely tulee voimaan vuodenvaihteessa, jos kilpailuviranomaiset hyväksyvät sen.

Vuodenvaihteessa vaihtuu myös Leiras Finlandin toimitusjohtaja, koska nykyinen toimitusjohtaja Rabbe von Weymarn jää eläkkeelle. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Timo Tiivola, 49. Tiivola siirtyy tehtävään lääkeyhtiö Pfizerin Britannian- ja Irlannin-toimitusjohtajan tehtävästä.

Leiras Finland yhtiöitettiin lääkeyhtiö Leiraksesta viime vuonna. Nycomedille jäi mahdollisuus hankkia siitä enemmistöosuus aikaisintaan tämän vuoden lopussa. Leiras Finlandissa työskentelee noin 170 ihmistä.

Yhtiön liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa viime vuonna.

Leiras Finland markkinoi Nycomedin ja Leiraksen tuotteita Suomessa lukuun ottamatta Leiras Oy:n maailmanlaajuisia tuotteita, joiden markkinointi siirtyy tammikuun alussa Scheringille. Leiras Finlandin painopisteet ovat valtimotaudin ehkäisy ja hoito, naisen terveys sekä kivunhallinta.

Schering-konserniin kuuluvat Suomessa Leiras Oy, Schering ja MAP Technologies sekä kaksi yhteisyritystä Leiras Fine Chemicals ja Leiras Finland. Yhtiössä työskentelee yhteensä noin 1 300 ihmistä.

Nycomed hankkii, kehittää, valmistaa ja markkinoi reseptilääkkeitä, itsehoidon tuotteita ja terveystuotteita. Nycomedilla on 36 myyntikonttoria 15:ssä Euroopan maassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?