200205223 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Korot sahasivat paikoillaan

Julkaistu: 11.12.2002 18:11

Viitelainojen korot sahailivat lähes paikoillaan euroalueella keskiviikkona. Päivä alkoi loivalla korkolaskulla, mutta osakemarkkinoiden piristyessä korkojen suunta vaihtui pian nousuvoittoiseksi. Illansuussa oltiin jälleen hienoisesti laskussa.

Tilastoanniltaan päivä oli laiha, joten korkomarkkinoilla tyydyttiin lähinnä seuraamaan osakkeiden liikkeitä.

Suurimman yllätyksen markkinoille tuotti Norjan keskuspankki, joka laski yllättäen ohjauskorkojaan 0,50 prosenttiyksiköllä. Pankin oli arvioitu muuttavan rahapolitiikan viritystään neutraalista keventäväksi, mutta koronlaskua siltä odotettiin vasta aikaisintaan tammikuussa. Korkopäätös heikensi jonkin verran Norjan kruunua dollariin ja euroon nähden. Euroopan korkoihin sillä ei ollut vaikutusta.

Saksa huutokauppasi kahden vuoden lainaa odotetusti hyvällä menestyksellä, ja myös huutokaupan vaikutukset jäivät korkomarkkinoilla olemattomiksi.

Iltapäivällä joulukuun bundfutuuri liikkui tasolla 112,01, kun se tiistaina Frankfurtissa sulkeutui tasolle 111,87. Saksan 10-vuotisen lainan korko oli laskenut tiistaista 0,03 prosenttiyksikköä 4,36 prosenttiin.

Torstaista on luvassa mielenkiintoisempi korkopäivä, sillä Yhdysvalloissa julkistetaan suuri joukko keskeisiä talouslukuja.

Tuoreimmat osastosta