2002010608 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kaarina Dromberg on Liiketalouden Ammattilainen

Julkaistu: 10.12.2002 16:58

Liiketalouden Liitto LTA ry on valinnut kulttuuriministeri Kaarina Drombergin vuoden 2002 Liiketalouden Ammattilaiseksi. Järjestö valitsee vuosittain Liiketalouden Ammattilaiseksi henkilön, joka on erityisesti lisännyt alan tunnettuutta ja arvostusta.

Dromberg on koulutukseltaan yo-merkonomi. Valmistuttuaan Kouvolan kauppaoppilaitoksesta hän työskenteli pitkään markkinointisihteerinä. Ministeri Drombergilla on pitkä kokemus eduskuntatyöstä. Hän on toiminut myös eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtajana ja nyt kulttuuriministerinä keväästä 2002.

Dromberg on ollut Kaupallisen opetuksen edistämisliiton puheenjohtaja 12 vuotta. LTA:n mukaan Dromberg on puheenjohtajuutensa aikana merkittävästi vaikuttanut oppilaitosten toimintaedellytysten turvaamiseen. LTA korostaa, että Drombergilla on ollut merkittävä rooli oppilaitosrahoituksen turvaamisessa, merkonomikoulutuksen säilyttämisessä, ammattikorkeakoulujen ja tradenomikoulutuksen syntymisessä sekä jatkotutkintojen käynnistämisessä.

Dromberg on myös kannustanut opiskelijajärjestöjä aktiiviseen toimintaan ja tehnyt yhteistyötä koulutuksen alalla toimivien järjestöjen kanssa. Hänen asiatuntemuksensa ja tervejärkisyytensä on LTA:n mielestä koitunut merkonomikoulutuksen ja sitä kautta suomalaisen liike-elämän parhaaksi.

Liiketalouden Liitto LTA ry (entinen Merkonomiliitto) on valtakunnallinen merkonomien, tradenomien, merkanttien, datanomien ja HSO-sihteerien palvelujärjestö.

Tuoreimmat osastosta