Kumar korvaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Wang lähti vauhdilla

Julkaistu: 20.11.2002 8:59

Charles B. Wang, 58, Computer Associates Internationalin hallituksen puheenjohtaja ja pitkäaikainen pääjohtaja, ilmoitti eilen jättävänsä paikkansa välittömästi. Wangin lähtö on päätepiste näyttävälle, 26 vuotta jatkuneelle uralle. Päätepistettä varjostaa rikostutkinta, joka kohdistuu yrityksen kirjanpitoon.

Hallituksen johtoon nousi Wangin pitkäaikainen oikea käsi ja yrityksen toimitusjohtaja Sanjay Kumar. Kumpikaan ei kommentoinut vahdinvaihtoa julkisesti.

Wangin aikana Computer Associatesista tuli maailman viidenneksi suurin ohjelmistotalo ja välillä CA piti hallussaan jopa toiseksi suurimman titteliä Microsoftin jälkeen. CA:n palkkalistoilla on 16 000 henkeä ja sen liikevaihto on noin kolme miljardia dollaria.

Wangin aikana CA tunnettiin ennen kaikkea aggressiivista yrityskaappauksista, jotka usein kohdistuivat laskusuuntaan kääntyneisiin suurkoneohjelmistoyrityksiin. Ne toivat CA:lle paljon asiakkaita, joilla ei usein ollut mitään mahdollisuutta vaihtaa nopeasti toiseen toimittajaan.

Suurimman yksittäisen kohun Wang aiheutti järjestämällä itselleen 670 miljoonan dollarin palkkion 1998.

CA:n edustajan mukaan Wangin lähtö ei liity helmikuussa alkaneeseen kirjanpitorikkomusten tutkintaan. Wangista tulee yhtiön hallituksen palkaton kunniapuheenjohtaja. Wang ei myöskään saa yhtiöltä eläkettä eikä eläkepakettia myöskään ole tekeillä.

Tuoreimmat osastosta