Sopimus poikki - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Amazon ei tue Israelin politiikkaa

Julkaistu: 18.11.2002 7:17

Maailma suurin internet-kauppa Amzon.com kieltää tukevansa Israelia nettikaupan kautta. Amazon on sanonut irti sopimuksensa Jerusalem Postin kanssa, joka on kieltäytynyt poistamasta nettisivuillaan isosti esillä olevaa ilmoitusta, joka yhdistää Amazonin palvelut Israelin politiikan tukemiseen.

Amazon.com kiistää ykskantaan, että se tarjoaa asiakkaille tilaisuutta "tukea" Israelia ostamalla tuotteita.

BBC News Online –julkaisun mukaan Amazon sanoo, ettei se suostu maksamaan Jerusalem Postin nettikaupalle ollenkaan tavanomaista 15 prosentin komissiota saitin kautta tulevasta kaupasta. – Olemme pyytäneet poistamaan ilmoituksen. Sopimus on irtisanottu torstaista lähtien.

Amazon.comilla on 800 000 yhteistyökumppania maailmalla. Ne laittavat sivuilleen Amazon.comin tuottamat yhteyssivut, joiden ulkoasua niillä ei ole oikeutta muuttaa.

Sopimuksen mukaan kumppaneilla ei ole oikeutta millään tavalla suurennella tai esittää väärin osapuolten välillä vallitsevaa suhdetta eikä myöskään esittää, että Amazon.com tukee, sponsoroi tai lahjoittaa rahaa mihinkään hyväntekeväisyyteen tai muuhun tarkoitukseen.

Amazonin edustaja sanoi BBC News Onlinen mukaan, että Amazon ei ole koskaan lahjoittanut rahaa Israelin tai sen tukijoiden avustamiseen.

Aikaisemmin Amazon.comia on syytetty palestiinalaisryhmien tukemisesta kumppanuussopimusten perusteella.