200209846 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rakennusalan vauhti hidastuu

15.11.2002 13:43

Rakennusalan yrityksillä on takanaan monta hyvää vuotta, mutta nyt tälläkin alalla näkyy hiipumisen merkkejä. Yhtiöt arvelevat alan hiljentymisen olevan tilapäistä, ensi vuoden lopulla rakentamisen pitäisi jälleen elpyä.

Mikäli yritykset luottavat tulevaisuuteen, maksanevat ne suunnilleen yhtä suuret osingot kuin viime vuodelta.

Lemminkäisen omistaa pääosin Pentin suku. Suvulla voisi olla haluja nostaa tuhdit osingot ennen mahdollista veromuutosta, mutta yhtiön hallituksen puheenjohtajan Heikki Pentin asema Teollisuuden ja työnantajain hallituksen puheenjohtajana voi hillitä osinkojen maksamista.

Rakentajain Konevuokraamon osinko tuskin kasvaa, sillä se arvioi tämän ja ensi vuoden tuloksensa olevan viimevuotista huonompi.

Kilpailija Ramirent arvioi tuloksensa selvästi paranevan tänä vuonna. Yhtiön kasvuhalut vaativat investointeja, mutta osinkoja yhtiö jakanee entiseen malliin.

Tulikiven tulos heikkenee selvästi viime vuodesta. Yhtiön omistaa Vauhkosen suku, joka saattaa nostaa osinkoja ennen mahdollista verouudistusta. Yhtiö on vakavarainen ja jaettavissa olevaa omaa pääomaa Tulikivellä on yli viisi euroa osaketta kohden.

YIT uskoo tuloksensa pysyvän viime vuoden tasolla. Rahkeita osingon kasvattamiseen on, sillä yhtiölle on kertynyt kiinteistöjen ja liiketoimintojen myyntivoittoja 11 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?