Nousu siintää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

T-Online tuplasi voittotavoitteensa, liikevaihto kasvussa

Julkaistu: 14.11.2002 7:53

Deutsche Telekom AG:n tytäryhtiö, Euroopan suurin internet-yhtiö T-Online International AG arvioi yltävänsä ennen veroja ja kertakuluja noin 100 miljoonan euron nettotulokseen. Vielä elokuussa yhtiö arvioi koko vuoden nettotuloksensa jäävän 30-40 miljoonaan euroon.

T-Onlinen mukaan erityisesti yhtiön palvelutoiminnot ja mainosmyynti ovat alkaneet tänä vuonna vetää. Lisäksi se aikoo kasvattaa ei-tilauspohjaisten palvelujensa kuten virustorjuntaohjelmien ja online-pelien myynnin loppuvuonna 30 prosenttiin kolmannen neljänneksen 23 prosentista.

Yhtiö onnistui lisäämään asiakaskuntaansa edellisvuodesta 21 prosenttia lähes 12 miljoonaan, joista noin 9,7 miljoonaa Saksassa.

Yhtiö teki kolmannella neljänneksellä ennen kertaeriä ja veroja 35,6 miljoonan euron tuloksen, kun se vuotta aiemmin oli lähes saman verran tappiollinen. Myös kokonaismyynti kasvoi 42 prosenttia 383 miljoonaan euroon ja operatiivinen myynti 93 prosenttia 86 miljoonaan euroon.

Kuitenkin yhtiön nettotappio kolmannella vartilla kasvoi edellisvuoden 118 miljoonasta 272 miljoonaan euroon T-Onlinen tehtyä 224 miljoonan euron alaskirjauksen. Myös sen ulkomaiset yhtiöt tekivät yhä tappiota.

Tammi-syyskuun nettotappio kasvoi reiluun 408 miljoonaan edellisvuoden 384 miljoonasta eurosta. Myynti kasvoi 39 prosenttia 1,12 miljardiin euroon.

Tammi-syyskuun tulos ennen veroja ja kertaeriä oli reilut 50 miljoonaa euroa, josta puolet oli kertaluonteisia myyntituottoja, kun yhtiö vuosi sitten teki tappiota 158 miljoonaa euroa.

Tuoreimmat osastosta