200206807 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Korot laskivat ja tuottokäyrä jyrkentyi

Julkaistu: 8.11.2002 18:28

Euroopan korot laskivat selvästi Yhdysvaltain osakemarkkinoiden edellispäivän heikon vireen seurauksena. Korkojen tuottokäyrä jyrkentyi, kun korkojen lyhyt pää laski enemmän kuin pitkä pää. Tuottokäyrän jyrkentyminen johtui siitä, että odotukset EKP:n ohjauskoron laskusta seuraavassa korkokokouksessaan joulukuussa voimistuivat. EKP saattaa laskea korkoaan silloin jopa 50 korkopistettä.

– Vaikuttaa siltä, että Euroopassa korkokäyrällä on varaa jyrkentyä edelleen, vaikka se onkin jyrkentynyt jo jonkin aikaa. USA:ssa taas koronlaskut näyttävät olevan takanapäin ja siellä korkokäyrä taas on loiventumispaineessa, Nordean strategi Matti Pajari sanoi.

Dollari jatkoi heikentymistään

Dollari jatkoi heikentymistään sekä jeniä että euroa vastaan. Dollaria heikensivät Fedin keskiviikkoisen koronlaskun aiheuttama korkopapereiden ja valuuttatalletusten tuottojen heikentyminen. Dollarin heikentymistä edesauttavat myös huolet USA:n talouden tilasta Fedin koronlaskun jälkeen.

Dollari heikentyi myös Ruotsin kruunua vastaan. Dollari kävi jo alimmillaan kolkuttelemassa yhdeksän kruunun tasoa, mutta ei kuitenkaan pystynyt puhkaisemaan kyseistä tasoa.

Tuoreimmat osastosta