Talousvaliokunta: - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Heinosen ministerivastuu olisi suuri ? jos hän olisi virrassa

Julkaistu: 8.11.2002 13:29

Olli-Pekka Heinosen ministerintuoli ehkä kaatuisi, jos hän olisi vielä virassa, arvioi perjantaina eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Leena Luhtanen (sd). Eduskunnan talousvaliokunnassa valmistui perjantaina mietintö hallituksen tiedonantoon omistajapolitiikasta ja Sonerasta. Mietintö näkee Soneran suunnalla falskiutta, ?megakämmin? sekä ministerin että Sonera Oyj:n hallituksen toiminnassa.

Eduskunnan talousvaliokunnan kannanotto hallituksen Sonera-tiedonantoon korostaa entisen liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinosen (kok) ja Sonera Oyj:n hallituksen vastuuta 4,3 miljardin euron arvoisten Saksan ja Italian 3G-lupien alaskirjauksessa.

Talousvaliokunta katsoo Heinosen puuttumattomuusperiaatteineen vesittäneen valtion omistajapolitiikan Sonera Oyj:ssä.

Suomen taloushistoriassa ei tunneta toista yhtä suurta kertaluontoista alaskirjausta valtion pääosin omistamissa yhtiöissä. Jättimäinen alaskirjaus tehtiin heinäkuussa, mikä käynnisti rajun arvostelun ja syyllisten etsinnän. Eduskunnan opposition mielestä hallitus on osasvastuussa tämän kokoloukan virheistä valtionyhtiöissä.

Hallituksen tiedonanto valtion omistajapolitiikasta ja Sonerasta on varsin analyyttinen ja perusteltu asiakirja, johon itseensä talousvaliokunnalla ei ole paljon sanottavaa.Äänestykseen hallituksen luottamuksesta päättyvä eduskunnan yleiskeskustelu mietinnön pohjalta alkaa ensi viikon tiistaina.

Tuoreimmat osastosta