Jippii pienensi tappioitaan

Jippii Group Oyj:n liikevaihto tammi-syyskuussa 2002 oli 47,2 miljoonaa euroa (68,1). Liikevaihdosta 32 prosenttia tuli Suomen ulkopuolelta (42,1%). Liiketulos katsauskaudella oli -4,7 miljoonaa euroa eli -10 prosenttia liikevaihdosta (-47,2 miljoonaa euroa; -69,4 %). Kolmannella neljänneksellä oli vieläkin valoisampaa.

8.11.2002 12:24

Tammi-syyskuun tappio oli -3,3 miljoonaa euroa. Tulosta rasittaa Muut liiketoiminnot -yksikön negatiivinen tulos -3,3 miljoonaa euroa. Satunnaisiin tuottoihin sisältyy 1,8 miljoonaa euroa helmikuussa 2002 toteutettuun velkajärjestelyyn liittyviä akordeja.

Kolmannella vuosineljänneksellä konsernin operatiivinen liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 0,9 miljoonaa euroa. Kokonaistulos oli 0,8 miljoonaa euroa ja likvidit varat olivat katsauskauden päättyessä 3,6 miljoonaa euroa.

Jippiistä kerrotaan, että internet- ja teleoperaattoriyksikön kannattavuus parani heinä-syyskuussa merkittävästi, ja sen käyttökateprosentti nousi vuoden ensimmäisen puoliskon 18 prosentista 26 prosenttiin ja oli kolme miljoonaa euroa.

Kolmannella vuosineljänneksellä KPNQwest Finlandin konkurssipesiltä ostettujen liiketoimintojen integrointi on Jippiin mukaan sujunut ennakoitua paremmin.

Konsernin myyntikate oli vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon aikana 45 prosenttia ja kolmannen vuosineljänneksen aikana 53 prosenttia.

Internet- ja teleoperaattori

Tammi-syyskuussa 2002 Internet- ja teleoperaattori- yksikön liikevaihto oli 29,6 miljoonaa euroa ja käyttökate 6,3 miljoonaa euroa. Kolmannella vuosineljänneksellä yksikön liikevaihto oli 11,3 miljoonaa euroa ja käyttökate kolme miljoonaa euroa.

Yksikössä työskenteli katsauskauden lopussa 117 henkilöä sisältäen KPNQwest Finland Oy:ltä liiketoiminnan oston yhteydessä siirtyneet työntekijät. Ostetuista liiketoiminnoista muodostettiin EUnet Finland, joka toimii verkko- ja palveluoperaattorina. Sen kohderyhmänä ovat muut teleoperaattorit sekä keskisuuret ja suuret yritysasiakkaat. EUnet Finlandin muodostaminen on vahvistanut internet- ja teleoperaattori- yksikön markkina-asemaa merkittävästi.

Jippii Finland -palveluoperaattori toimii marraskuusta lähtien Saunalahti-nimellä, ja sen kohderyhmänä ovat kuluttajat ja pienet yritykset. Katsauskaudella Internet- ja teleoperaattoriyksikkö keskittyi toimintojen tekniseen ja operatiiviseen integraatioon sekä kehittämään uusia tuotteita. Yksikössä on jatkettu keväällä käynnistettyjä yt-neuvotteluita, ja neuvottelutuloksena henkilöstön määrän arvioidaan laskevan nyt tehtyjen sopimusten myötä noin 107 henkilöön. Mobiiliviihde

Mobiiliviihde-yksikön liikevaihto katsauskaudella oli 12,8 miljoonaa euroa, josta 85,9 prosenttia tuli Suomen ulkopuolelta. Tammi-syyskuussa 2002 yksikön käyttökate oli -1,0 miljoonaa euroa. Kolmannella vuosineljänneksellä yksikön liikevaihto oli 4,3 miljoonaa euroa ja käyttökate -0,4 miljoonaa euroa.

Mobiiliviihde-yksikössä työskenteli katsauskauden lopussa 92 henkilöä, jossa vähennystä edelliseen vuosineljännekseen verrattuna oli viisi henkilöä.

Vuoden kolmannella neljänneksellä yksikkö terävöitti toimintaansa keskittymällä palvelemaan musiikkiteollisuuden, laitevalmistajien ja teleoperaattoreiden tarpeita.

Katsauskauden päättyessä Jippii Groupin jakelu- ja laskutusverkko mahdollisti sisällön myynnin ja jakelun 52 gsm-operaattorin asiakkaille 22 eri maassa.

Yksikössä käytiin katsauskaudella yt-neuvotteluita, ja neuvottelutuloksena henkilöstön määrän arvioidaan laskevan nyt tehtyjen sopimusten myötä noin 53 henkilöön.

Tulevaisuuden näkymät

Jippiin liiketoimintojen asiakassuuntautuneisuutta lisätään. Toiminnalliset sopeutukset markkinatilannetta vastaaviksi on pääosin toteutettu. Tilikauden 2002 liikevaihdon ennakoidaan olevan noin 65 miljoonaa euroa. Internet- ja teleoperaattori- sekä mobiiliviihde- liiketoimintojen kannattavuuden arvioidaan paranevan viimeisen vuosineljänneksen aikana edelleen kolmanteen vuosineljännekseen verrattuna.

Viimeisen vuosineljänneksen kokonaistuloksen ennakoidaan olevan positiivinen. Vuonna 2003 liikevaihdon ennakoidaan kasvavan ja liiketoiminnan kannattavuuden paranevan edelleen vuoden 2002 viimeisen vuosineljänneksen tasosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?