Virallinen julkistus tänään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Microsoft haikailee miljoonan taulumikron myyntiä

Microsoftin Bill Gates julkistaa Tablet PC:n, taulumikron, tänään New Yorkissa ? virallisesti. Julkistus merkitsee 70 miljoonan dollarin markkinointikampanjan käynnistymistä. Kampanjan avulla Microsoft toivoo myyvänsä 500 000 ? miljoona taulumikroa ensi vuonna.

7.11.2002 13:38

Taulumikron konsepti on pyörinyt mediassa toistakymmentä vuotta ja Microsoft on vuosien saatossa pumpannut sen ohjelmistokehitykseen 400 miljoonaa dollaria. Nykyversion prototyyppejä on nähty jo parisen vuotta ja toimivia tuotantomalleja on myyty vertikaalimarkkinoilla vajaan vuoden verran.

- On kohtuullista uskoa, että 500 000:sta miljoonaan taulumikroa myydään ensi vuonna, Microsoftin ryhmäjohtaja Jeff Raikes arvioi. Hänen mukaansa kysyntä kasvaa nopeasti ja lähes kaikissa kannattavissa tietokoneissa on nämä ominaisuudet kuuden vuoden kuluessa.

Tutkimuslaitokset Gartner ja IDC eivät ole aivan yhtä toiveikkaita kuin Microsoft ensi vuoden myynnin suhteen. Ne ennustavat 425 000 – 770 000 taulumikron myyntiä. Pitemmällä tähtäyksellä tutkimuslaitokset odottavat laitteesta menestystä: Vuonna 2007 taulumikrojen myynti saattaa olla kolmannes kannettavien myynnistä.

Taulumikroille odotetaan suurinta suosiota Kiinassa, Japanissa ja Koreassa, joissa kirjoitusjärjestelmä tukee paremmin käsialatunnistusta, taulumikron ydinpiirrettä.

24-tuntinen Windows XP Tablet Edition –käyttöjärjestelmän julkistusrumba käynnistyi Australiasta, jossa se tuli myyntiin melkein 24 tuntia ennen Yhdysvaltain läntisiä osia. Japanin ja Singaporen jälkeen saatavuus siirtyy aikavyöhykkeen mukana Eurooppaan, jossa Tablet PC tulee saataville englannin- ja saksankielisissä maissa ja Ranskassa ja Espanjassa, jossa tosin ei vielä ole omaa kieliversiota. Tänään käyttöjärjestelmässä on tuki myös kiinalle, japanille ja korealle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?