200201061 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vodafone valjastaa David Beckhamin myymään kamerapuhelimiaan

Julkaistu: 1.11.2002 19:09

Huippujalkapalloilija solmi kaksivuotisen mainossopimuksen

Maailman suurin kännykkäoperaattori Vodafone valjastaa jalkapallotähti David Beckhamin mainostamaan omia kamerapuhelimiaan. Vaikka Vodafone on Nokian asiakas, kamerapuhelinmarkkinoilla siitä saattaa tulla yksi suomalaisyhtiön merkittävimmistä kilpailijoista.

Vodafonella on nimittäin sata miljoonaa asiakasta, joista miljoonan se uskoo käyttävän kamerapuhelinta ensi kevääseen mennessä.

Vodafone on tilannut japanilaisvalmistajilta ainakin yli puoli miljoonaa puhelinta, jotka se varustaa omalla merkillään.

Nokialle ja muille kännykkävalmistajille jää jaettavakseen loppuosa Vodafonen kamerapuhelinmyynnistä. Oma merkki on kuitenkin linjanmuutos, joka menestyessään saattaa innostaa kännykkäjätin tilaamaan yhä suuremman osan puhelimistaan omalla nimellään Kaukoidästä.

Manchester Unitedissa pelaava Beckham on sopinut Vodafonen kanssa kahden vuoden yhteistyöstä. Jo joulumarkkinoilla hän mainostaa Vodafone Live! -kampanjassa yhtiön kamerapuhelimia kotimaansa Britannian ja viiden muun Euroopan maan tv-kanavilla.

Brittiläisen sanomalehti Timesin mukaan Vodafone panostaa kamerapuhelinten mainoskampanjaan peräti 40 miljoonaa euroa.

Vodafonen Britannian markkinointijohtaja Lance Batchelor iloitsee Timesissä, että kamerapuhelinten myynti on jo ensimmäisen viikon aikana ollut kaksi kertaa odotuksia rivakampaa.

– Beckham edustaa samoja asioita kuin Vodafonekin. Hän on nuori ja energinen. Hän pukeutuu kirkkaaseen paitaan, kuuluu voittajiin. Hänen kanssaan on ilo työskennellä, Batchelor toteaa.

Tuoreimmat osastosta