Tammi-syyskuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Solagem harppoi eteenpäin

Julkaistu: 29.10.2002 9:30

Verkostotalouden ratkaisutoimittajan Solagem Oy:n tammi-syyskuun liikevaihto oli 6,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto 721 000 euroa, 12,4 prosenttia liikevaihdosta, kertoi yritys tiistaina.

Liikevaihto kasvoi 29,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Samalla Solagemin lisenssimyynti kasvoi 34 prosenttia.

Solagem ilmoittaa, että se on pysynyt kasvutavoitteessaan kuluvan vuoden aikana ja parantanut kannattavuuttaan markkinatilanteesta huolimatta viimevuoden kannattavuuden ollessa noin neljä prosenttia. Yhtiö uskoo pysyvänsä tämän vuoden tavoitteessaan ja saavuttavansa 8,5 miljoonan euron liikevaihdon ja uskoo kasvun jatkuvan vuonna 2003.

Solagemin ratkaisuja on tällä hetkellä käytössä noin kymmenessä maassa. Lähivuosina Solagemin kansainvälistymisstrategia perustuu verkostotalouden ratkaisuihin. Yhtiön kansainvälinen yksikkö keskittyy verkostotalouden ratkaisujen myyntiin ja markkinointiin Euroopassa. Kansainvälistymishankkeita tukeakseen yhtiö on rakentanut yhteistyöverkostoa Englannissa.

- Ryhdyimme kehittämään verkostotalouden ratkaisuja pari vuotta sitten. Asiakasvetoisen kehityksen tuloksena syntyivät integraatioratkaisut ja langattomat ratkaisut, joilla pystymme tehostamaan niin olemassa olevien kuin uusienkin asiakkaittemme toimintaa. Integraatiotuotteemme on täysin erillinen komponentti, joten pystymme yhdistämään ympäristöjä, vaikka muita meidän järjestelmiä ei olisikaan käytössä. Tämä järjestelmävapaus on antanut meille ihan uudet pelinappulat myös kansainvälisesti, arvioi Solagemin toimitusjohtaja Markku Toivanen.