Väkeä ei vähennetä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomen Ericssonille lisää töitä

Ericsson-konsernin käpertyessä ja kutistuessa telealan markkinoiden kiirastulessa Suomen Ericsson porskuttaa eteenpäin entisellä miesvahvuudella.

28.10.2002 19:34

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila on tyytyväinen, kun konserni sälyttää suomalaisten niskoille merkittäviä lisähommia vaikka ei lisäresursseja tarjoakaan. Suomen Ericsson on valittu yhdeksi kansainvälisistä tuotekehityskeskuksista. Lisäksi yritys on nimitetty verkkoliiketoiminnan asiakaspalvelukeskukseksi.

Suomen Ericsson valittiin 40 keskuksen joukosta yhdeksi konsernin neljästä verkkoliiketoiminnan asiakaspalvelukeskuksesta. Neljän pääkeskuksen toimintaa tukee 10-15 tukikeskusta.

Keskittämisellä haetaan tehokkuutta toimintaan. Asiakaspalvelukeskus toimittaa, integroi ja tukee mobiilijärjestelmiä. Mattilan mukaan uudet vastuut lisäävät toiminnan kokonaisvaltaisuutta. Asiakasoperaattoreista ja tuotteista huolehditaan laajemmin seuraamalla asiakaskohtaisia tunnuslukuja ja tuotteista huolehditaan yli koko elinkaaren ajan. Asiakkaina on yli 90 eurooppalaista operaattoria, mukana myös maailman suurin mobiilioperaattori Vodafone. Suomen keskuksessa työskentelee yli 200 henkeä.

Mobiilikehitys vahvistuu edelleen

Suomen Ericssonin tuotekehitys on nimitetty noin 80 keskuksen joukosta yhdeksi 12 Ericssonin kansainvälisestä osaamiskeskuksesta kahdeksassa maassa. Suomi kehittää globaalisti tuotteita mobiilijärjestelmiin. Tuotekehitys työllistää yli 500 osaajaa.

- Tällä hetkellä olemme avainasemassa Ericssonin uusien mobiiliratkaisujen markkinoille tulossa, sanoo Mattila. Suomen Ericsson on toimittanut enemmistön eli 20 Ericssonin kaikkiaan 35:stä 3g-verkkotoimituksesta. Suomi keskittyy vain wcdma-tekniikan 3g-verkkoihin.

Myös Suomi keskittää

Suomen Ericssonin keskittää tuotekehityksensä Jorvakseen ja Turkuun. Oulussa, jossa 21 henkeä on kehittänyt tietoturvaohjelmistokomponentteja, neuvotellaan usean ehdokkaan kanssa toiminnan ulkoistamisesta. Ratkaisu tehdään vuoden loppuun mennessä. Vaasan yksikkö, joka on kehittänyt dokumentointiratkaisuja yritykselle, ja sen toiminta lakkautetaan. Yhdeksälle hengelle haetaan uusia tehtäviä.

Suomen Ericssonin liikevaihto oli 200 miljoonaa euroa vuonna 2001. Viime vuoden alussa työntekijöitä oli 1 100, mutta nyt lukumäärä on noin 900 henkilöä. Emo-Ericsson on supistanut henkilöstönsä parin vuoden takaisesta 100 000:sta noin 65 000:een ja se suunnittelee vielä 10 000 hengen vähentämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?